Lionel Messi, campionul păcii în 2020

Lionel Messi, campionul păcii în 2020

Lionel Messi, fotbalistul echipei FC Barcelona şi al naţionalei Argentinei, a fost ales campionul Păcii în anul 2020 de organizaţia caritabilă Peace & Sport, urmându-i în palmares lui Siya Kolisi, primul căpitan de culoare al selecţionatei de rugby a Africii de Sud, şi fotbalistului francez Blaise Matuidi, transmite AFP.

„Respectul pentru ceilalţi este un lucru pe care l-am învăţat când eram copil şi pe care încerc întotdeauna să-l aplic pe terenul de fotbal”, a reacţionat Messi, citat într-un comunicat al organizaţiei. „Sper să continui să inspir şi să susţin persoanele provenite din mediile defavorizate”, a adăugat el.

ADVERTISING

Jucătorul Barcei este recompensat mai ales pentru acţiunea prin intermediul fundaţiei sale, care "favorizează educaţia şi incluziunea socială a copiilor proveniţi din medii defavorizate din întreaga lume, mai ales în Spania, Argentina, Mozambic, Palestina, Kenya, Siria sau Nepal", potrivit Peace & Sport.

Organizaţia a recompensat de asemenea ONG-uri (ISF Cambodgia şi TIBU Maroc), precum şi comitetul naţional olimpic din Kosovo şi Canalul Olimpic pentru proiectele lor.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇