Liga 1: Universitatea Craiova spune adio titlului după o înfrângere acasă cu FC Botoșani

Liga 1: Universitatea Craiova spune adio titlului după o înfrângere acasă cu FC Botoșani

FC Botoșani s-a impus în deplasarea de la Universitatea Craiova, scor 3-2, în ultima partidă a zilei de duminică din Liga 1, în etapa cu numărul 7 a fazei de play-off din stagiunea competițională 2020/2021.

A fost un meci cu de toate, cu cinci goluri, trei eliminări, un penalti transformat, care a lăsat Craiova aproape cu 0 șanse să mai ia titlul în acest sezon.

Prima repriză a fost una spectaculoasă la Craiova, cu trei goluri marcate, dar și cu mulți nervi, ambele echipe având câte un jucător eliminat de pe teren.

ADVERTISING

Botoșaniul a început mult mai bine cu gol marcat în minutul 9 prin sirianul Al Mawas, care a punctat după o acțiune personală frumoasă a lui Tîrcoveanu. Craiovenii au egalat cumva din noroc, după ce Brown a gafat stupid în careu, iar Nistor a bifat pentru 1-1 din lovitură de la 11 metri.

GOOOL! Universitatea Craiova - FC Botoșani 1-2. Chindriș înscrie după o greșeală a lui Pigliacelli

Finalul de prim mitan a fost unul plin de nervi. Mai întăi Țigănașu a văzut al doilea galben în minutul 37, pentru ca Vătăjelu să facă un fault dur și să vadă și el al doilea cartonaș, în prelungirile primei reprize.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fine, tot atunci, Chindriș cu o lovitură de cap a făcut 2-1, după o ieșire total eronată a lui Pigliacelli la o lovitura liberă.

Chiar dacă Ivan a egalat la doi în minutul 57, după o lovitură de cap splendidă, finalul a aparținut moldavilor.

Nicușor Bancu a văzut roșu direct după un alt fault dur, în minutul 83, iar patru minute mai târziu, Papa dădea lovitura în Bănie cu un șut din 5 metri sub bară, în fața unui același imobil și gafeur Pigliacelli.

Un eșec care o îndepărtează clar pe Craiova și de acest titlu, pentru că mai ales dacă luni CFR Cluj și FCSB vor învinge pe Sepsi și Clinceni, atunci lucrurile sunt clare în această privință. Oltenii rămân cu varianta Cupei României, acolo unde sunt aproape în finală, după 3-0 în prima manșă din semifinale, cu Viitorul Pandurii.

ADVERTISING

E bine de amintit și un eveniment reprobabil, când directorul sportiv al oltenilor, SIlvian Cristescu a făcut o criză de nervi și a coborât nervos către jucătorii și staff-ul moldovenilor, fiind cu greu oprit de oamenii de ordine, meciul fiind și pentru scurt timp întrerupt de arbitrul Barbu.

Echipele de start:

Craiova: 13. Pigliacelli - 5. Vătăjelu, 4. Bălaşa, 23. M. Constantin, 11. Bancu - 8. Mateiu, 16. Nistor - 28. Câmpanu, 10. Cicâldău, 17. Baiaram - 9. A. Ivan.

FC Botoșani: 13. Hankic - 47. Braun, 6. Chindriş, 3. Meleke, 30. Ţigănaşu - 27. Florescu, 8. J. Rodriguez, 10. Ongenda - 9. Al Mawas, 80. Tîrcoveanu, 99. A. Caia.

Arbitru: M.Barbu.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Vești bune: Finala Cupei României ar putea avea loc cu aproape 8000 de suporteri în tribune. Când revin spectatorii la meciurile din Liga 1

Liga 1: Viitorul lui Hagi obține o victorie utilă cu FC Argeș, care o scapă de locurile de baraj

Preşedintele Parlamentului European: Avem nevoie de o Europă care nu se izolează la Bruxelles

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!