Leo Messi a stabilit un nou record

Leo Messi a stabilit un nou record

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, l-a egalat pe legendarul fotbalist brazilian Zizinho după ce a reuşit să marcheze la şase ediţii diferite ale turneului Copa America, informează EFE.

Messi, octuplu câştigător al Balonului de Aur, a condus marţi naţionala „albiceleste” la victorie în faţa Canadei (2-0), marcând al doilea gol al echipei sale în semifinala disputată la East Rutherford (New Jersey).

Starul argentinian a ajuns astfel la un total de 14 goluri în 35 de meciuri jucate în cele şase participări ale sale la acest turneu, apropiindu-se la trei reuşite de golgheterii all-time, compatriotul său Norberto Mendez, şi de Thomaz Soares da Silva ''Zizinho'', potrivit site-ului de statistici Besoccer.

ADVERTISING

Totodată, Messi ajuns marţi la un total de 108 goluri în tricoul naţionalei Argentinei, urcând pe locul al doilea în clasamentul all-time al marcatorilor din fotbalul internaţional, după portughezul Cristiano Ronaldo (130 goluri).

Argentina s-a calificat în a treia sa finală consecutivă sub comanda selecţionerului Lionel Scaloni, după cele de la Copa America 2021 şi Cupa Mondială 2022, ambele câştigate de Messi şi colegii săi.

Dacă argentinienii vor reuşi să ridice trofeul în finala programată duminică împotriva Columbiei, ar egala o performanţă pe care doar Spania a mai realizat-o anterior, aceea de înlănţui titluri continentale şi mondiale, după ce a câştigat EURO 2008, Cupa Mondială 2010 şi EURO 2012.

ADVERTISING

Mai mult, o victorie în finala care va avea loc pe Hard Rock Stadium din Miami i-ar permite Argentinei să doboare recordul de trofee cucerite la Copa America, pe care îl împarte în acest moment cu Uruguay (15).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇