Larisa Iordache, un model pentru colegele mai tinere

Larisa Iordache, un model pentru colegele mai tinere

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a declarat, la intrarea lotului feminin de gimnastică artistică al României în stagiul de pregătire de la Bucureşti, că Larisa Iordache este un model şi un lider pentru colegele sale mai tinere, informează, marţi, site-ul oficial al FRG.

„În Larisa am un mare sprijin, aşa cum Marian (Drăgulescu) este liderul lotului masculin, aşa, şi aici, Larisa este un model de ambiţie, de dăruire, de pasiune, de comportament în sală şi în competiţii, un lider pe care vă rog să-l urmaţi şi vă doresc din suflet să ajungeţi la performanţele ei. Iar pe tine, Larisa, te rog să ai grijă de ele că sunt mai mici şi să le ajuţi să treacă mai repede peste etapa de formare şi în special peste etapa de învingere a emoţiilor”, a spus preşedinta la reunirea gimnastelor în sala Dinamo din Capitală.

ADVERTISING

"Toată lumea a agregat o mulţime de eforturi pentru ca această schimbare să se poată întâmpla. Eforturi ca să se poată organiza venirea voastră, ca să staţi în nişte condiţii bune, să se elibereze sala pentru a avea programul care vouă vă trebuie, să puteţi face şi şcoală şi să vă pregătiţi împreună. Vă îndemn să fiţi cu ochii unele pe altele, să învăţaţi cum să vă susţineţi, unele pe altele, astfel încât acesta să fie începutul dezvoltării spiritului de echipă pentru a obţine rezultate competitive de acum încolo", a adăugat aceasta.

Vicepreşedinta FRG, Maria Fumea, a declarat la rândul ei: "V-aş îndemna să priviţi dincolo de această schimbare, să o luaţi ca pe un pas spre viitor. Ce este în spatele acestei schimbări, ştiţi deja: o calificare olimpică. Ce este mai frumos în sport, mai motivant, decât să lupţi pentru această calificare? Iar fetele au resurse şi datorită concurenţei sunt convinsă că pot progresa. Sunt aproape 3 luni până la calificare şi trebuie să aibă încredere în ele şi să fie sănătoase. Ştiu cum se face performanţă şi ştiu şi ele foarte bine: cu antrenamente, cu pregătire, cu valoare. Am o singură dorinţă: ca fetele să aibă încredere în antrenori, iar aceştia, la rândul lor, să aibă încredere în fete. Câte nu poţi face dacă eşti hotărât, ce nu realizezi? Cei care se străduiesc obţin ceea ce vor".

ADVERTISING

Lotul de senioare de la Deva condus de antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte şi Florin Cotuţiu şi format din Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Daniela Trică şi Antonia Duţă efectuează începând de luni antrenamente centralizate în sala clubului Dinamo din Capitală, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de Lacrămioara şi Cristian Moldovan.

Până la Campionatele Europene de la Basel (21-25 aprilie), gimnastele din lotul României vor avea un program comun de pregătire, supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroşan şi Andreea Cacovean.

FRG menţionează că s-au încheiat înscrierile pentru Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel (Elveţia). În perioada 21-25 aprilie, 323 de gimnaşti (128 de sportive şi 195 de sportivi) din 40 de ţări vor participa la această competiţie. Reprezentanţii României vor avea ca adversari gimnaşti din Rusia, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Ungaria, Italia, Portugalia, Ucraina etc.

ADVERTISING

România are calificaţi până acum doar doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇