Koke spune că meciul de la București este fundamental pentru Atletico Madrid

Koke spune că meciul de la București este fundamental pentru Atletico Madrid

Meciul cu Chelsea de la Bucureşti, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, este unul ”fundamental” în privinţa calificării şi nu trebuie să găsită nicio scuză în privinţa rezultatului, a spus căpitanul echipei Atletico Madrid, Koke, potrivit EFE.

Declaraţia sa a fost făcută în contextul în care gruparea spaniolă a sosit la Bucureşti fără cinci jucători de bază: Yannick Carrasco, Sime Vrsaljko, Jose María Gimenez, Hector Herrera şi Kieran Trippier.

''Va fi o confruntare extrem de grea, ştim că este pe viaţă şi pe moarte. Primul meci este fundamental, se presupune că jucăm acasă, deşi partida se dispută la Bucureşti, trebuie să jucăm cât mai bine pentru a fi pe drumul cel bun. Nu trebuie să găsim nicio scuză, de Bucureşti mă leagă amintiri frumoase. Aici am câştigat primul meu titlu cu Atletico Madrid, în Europa League, după ce am învins cu 3-0 pe Athletic Bilbao în finala din sezonul 2011-2012. Cu mare entuziasm am câştigat'', a spus Koke.

ADVERTISING

Pe lângă cei patru, nu a făcut deplasare în capitala României nici uruguayanul Jose Maria Gimenez, care a suferit o leziune musculară la aductorul stâng în cursul meciului cu Levante, fiind înlocuit în minutul 53.

În urma acestor absenţe, antrenorul Diego Simenoe are la dispoziţie doar 17 jucători de la prima echipă pentru duelul cu Chelsea: portarii Jan Oblak şi Ivo Grbic, fundaşii Stefan Savic, Mario Hermoso, Felipe Monteiro şi Renan Lodi, mijlocaşii Koke Resurreccion, Geoffrey Kondogbia, Saul Niguez, Marcos Llorente şi Lucas Torreira, extremele Thomas Lemar şi Víctor Machín ''Vitolo'' şi atacanţii Joao Felix, Angel Correa, Luis Suarez şi Moussa Dembele.

ADVERTISING

Alături de cei 17 au mai fost convocaţi patru jucători de la echipa secundă, portarul Miguel San Román, fundaşul central Alvaro García, fundaşul dreapta Ricard Sanchez şi atacantul Sergio Camello, pentru a completa lotul de 21 de jucători deplasat la Bucureşti, în vederea meciului care va avea loc marţi seara, de la ora 22:00 (ora României), cu porţile închise.

În urmă cu 10 zile, FRF anunţa că meciul din manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor dintre Atletico Madrid şi Chelsea Londra se va disputa marţi, 23 februarie, de la ora 22:00, la Bucureşti.

"Ca urmare a restricţiilor impuse delegaţiei din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid - Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităţilor din ţara noastră şi cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Naţională din Bucureşti", se arăta în comunicatul FRF.

ADVERTISING

Meciul se va disputa fără spectatori.

Arena Naţională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste patru luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din Grupa C şi o optime de finală. De asemenea, Arena Naţională va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câştigată de Atletico Madrid în faţa lui Athletic Bilbao.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!