Juventus riscă retrogradarea din Serie A

Juventus riscă retrogradarea din Serie A

După ce a fost deja penalizată cu 15 puncte din cauza scandalului legat de păcălirea Fiscului italian, Juventus poate merge și mai departe și riscă să ajungă din nou în Serie B, cum s-a întâmplat și în 2006.

Bătrâna Doamnă se află în centrul unui nou scandal în Italia, de data aceasta el fiind legat de pandemia de coronavirus, mai exact legat de felul în care torinezii și-au plătit angajații din momentul în care pandemia de coronavirus a izbucnit, în primăvara anului 2020.

Ce s-a întâmplat mai exact atunci este că oficialii celor de la Juve ajunseseră la un acord cu proprii angajați ca aceștia să renunțe la salarii pe 4 luni, urmând a fi astfel economisite 90 de milioane de euro. Dar, în fapt, angajații au renunțat la doar o lună de salarizare, iar Juventus a încheiat acorduri private cu aceștia pentru ca celelalte trei salarii să fie plătite în următoarele sezoane, scrie France24.

ADVERTISING

Suma economisită ar fi una în jurul a 30 de milioane de euro, iar aceste operațiuni fictive din punct de vedere financiar ar fi avut loc două sezoane la rând, 2019 - 2020 și 2020 - 2021.

Juventus Statement Following 15 Points Deduction

Așadar, Juve este acuzată acum că nu a prezentat o situație financiară corectă a clubului. Iar din punct de vedere sportiv ar fi în contradicție cu articolul 31 din Codul Penal. care reglementează „încălcările în materie de gestiune și economie”. Iar în paragraful 3 din același articol se citează: „Clubul care încheie acorduri cu membrii săi sau le plătește cotizații, bonusuri sau indemnizații cu încălcarea prevederilor federale în vigoare poate fi pedepsit cu amendă de până la trei ori suma convenită sau plătită ilegal, la care se poate adăuga penalizarea cu unul sau mai multe puncte în clasament. Societatea care, prin falsificarea documentelor sale contabile sau administrative sau prin orice altă activitate ilicită sau evazivă, obține dreptul de a participa într-o competiție la care nu ar fi putut fi admisă în baza prevederilor în vigoare, ar putea fi retrogradată”, anunță și cotidianul Gazzetta dello Sport.

ADVERTISING

Rămâne de văzut când și cum se vor lua alte măsuri punitive împotriva celor de la Juve, care acum au căzut pe 12 în clasamentul Serie A, departe de cupele europene după scăderea celor 15 puncte.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!