Justine Henin a prefațat duelul dintre Simona Halep și Iga Swiatek

Justine Henin a prefațat duelul dintre Simona Halep și Iga Swiatek

Justine Henin a vorbit despre meciul pe care Simona Halep îl va disputa mâine dimineață cu Iga Swiatek, în optimile de finală de la Australian Open.

Fosta mare tenismenă belgiană se așteaptă la un meci foarte interesant între cele două.

Meciul dintre Simona Halep și Iga Swiatek se va disputa mâine dimineață, de la ora 10:00 - ora României.

"Va fi un meci foarte bun. E interesant fiindcă știm cu toții calitățile Simonei Halep, iar constanța ei este extraordinară. Este una dintre cele mai constante jucătoare din circuit. Atunci când Swiatek a învins-o la Roland-Garros, ea a jucat la un nivel nemaipomenit. A fost impresionant nu doar faptul că a câștigat, ci nivelul la care a jucat. Acum toată lumea are așteptări de la ea și momentan se descurcă.

Va fi dificil pentru ea să se întoarcă la Paris și să-și apere titlul – am văzut ce s-a întâmplat cu Sofia Kenin, campioană aici anul trecut. La Paris mingea a fost grea, astfel încât a putut face orice dorea. Cu forța ei, i-a pus probleme Simonei, care nu a avut timp să-și organizeze jocul. Știm că Halep are nevoie de timp pentru a-și organiza jocul. Se mișcă bine, acoperă terenul bine, dar nu poate lovi la fel de tare – este opusul lui Swiatek. Atunci când Iga joacă bine este dificil pentru Simona cu stilul ei de joc.

Halep a avut probleme aici în turul doi, dar a părut să fie în control în turul trei. Suprafața este mult mai rapidă în acest an la Melbourne, față de anii trecuți. Sunt foarte curioasă ce vom vedea în acest meci.”

Justine Henin, la Eurosport
ADVERTISING

Simona Halep și Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori până în prezent, ambele dispute având loc la Roland Garros:

2019: 6-1, 6-0 pentru Simona;
2020: 6-1, 6-2 pentru Iga.

8-21 februarie este perioada în care se desfășoară Australian Open 2021.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!