Jocurile Olimpice 2024: David Popovici, în finală la 100 de metri liber. A recuperat din nou pe final

Jocurile Olimpice 2024: David Popovici, în finală la 100 de metri liber. A recuperat din nou pe final

David Popovici (19 ani) s-a calificat, marți, în finala probei de 100 de metri liber, la Jocurile Olimpice 2024.

Popovici a oprit cronometrul la 47.66 și a terminat semifinala pe locul doi, în spatele lui Pan Zhanle (47.21). Înotătorul român a intrat în finală cu al cincilea timp. A recuperat din nou pe final, după un început în care nu a forțat și a întors printre ultimii.

Sportivul român va lupta pentru medalii în finala de la 100 de metri liber, care este programată miercuri, 31 iulie, în jurul orei 23:30, ora României.

ADVERTISING

Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 de metri liber la JO 2024 de la Paris, luni, după o cursă fenomenală, cu un final de infract, în care a recuperat incredibil în ultima lungime de bazin.

David Popovici va intra în bazin, în finala probei de 100 de metri liber, din postura de campion european en-titre, după titlul cucerit în februarie 2024 la CE de la Belgrad. David Popovici a explodat în 2022, când, la doar 17 ani, a reușit să uimească întreaga lume. Bucureșteanul, care nu împlinise încă vârsta majoratului, a cucerit atunci medalia de aur atât la Campionatele Mondiale de la Budapesta, cât și la Campionatele Europene de la Roma.

ADVERTISING

Până de curând, David Popovici a fost deținătorul recordului mondial în "proba regină", cu 46.86, dar a fost detronat de chinezul Pan Zhanle la Campionatele Mondiale de la Doha. Asiaticul a oprit cronometrul la 46.80.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇