ITIA explică de ce a cerut din nou amânarea audierii Simonei Halep în procesul de dopaj

ITIA explică de ce a cerut din nou amânarea audierii Simonei Halep în procesul de dopaj

Agenția pentru Integritatea Tenisului (ITIA) oferă, marți, explicații pentru faptul că a cerut o nouă amânare în procesul de dopaj în care este implicată Simona Halep (31 de ani, 30 WTA).

Audierea simonei Halep în procesul de dopaj, anunțată pentru 28 mai, ar putea fi amânată pentru a treia oară după ce ITIA a solicitat acest lucru, spre nemulțumirea Simonei.

Suspendată provizoriu încă din octombrie 2022 după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat, Simona Halep nu a aflat nici la opt luni distanță un verdict final în procesul său. Mai mult, ITIA a anunțat că Simona Halep are un nou cap de acuzare în proces.

ADVERTISING

Forul pentru integritatea tenisului a oferit, marți, explicații pentru decizia de a cere din nou amânarea audierii în cazul procesului Simonei. „Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, se arată în reacția ITIA, potrivit presei internaționale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep, reacție de nemulțumire după ce a aflat că ITIA vrea din nou amânarea verdictului

Sportiva noastră a anunțat această decizie într-un comunicat în care s-a declarat „extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA”.

"În timp ce ITIA, prin reprezentantul ei Nicole Sapstead, a declarat public acum 3 zile că "ITIA a rămas determinată să o trateze pe domnișoara Halep într-o manieră empatică, eficientă și rapidă", în același timp cerea oficial tribunalului să anuleze audierea mea… pentru a treia oara. ITIA public spune un lucru, în timp ce în privat face cu totul altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată, iar ITIA în mod repetat luptă să o anuleze. Când se va termina? Întreb asta din nou. Sunt îndreptățită să am o audiere rapidă. Acționând așa este împotriva drepturilor mele", a scris Simona Halep.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!