Irina Begu vrea revanșa în fața Igăi Swiatek

Irina Begu vrea revanșa în fața Igăi Swiatek

Irina Begu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Radom, că îşi doreşte ca în faţa liderului WTA Iga Swiatek, în întâlnirea Polonia – România din calificările Billie Jean King Cup 2022 (15-16 aprilie), să facă un meci mult mai bun decât cel din turul 3 de la Wimbledon de anul trecut, când nu a reuşit să câştige decât un ghem.

„Am jucat de câteva ori cu Magda Linette, ultima oară la Cleveland, iar cu Iga Swiatek anul trecut la Wimbledon. Însă acum este o situaţie diferită, Fed Cup este o cu totul altă competiţie, aşa că nu consider că aceste meciuri reprezintă o posibilitate de revanşă pentru mine. Important este să câştig şi să îmi ajut echipa. Iga este o jucătoare completă, aşa cum am spus de fiecare dată. La Wimbledon anul trecut nu a fost cu siguranţă cel mai bun meci al meu. Însă ce pot să zic, încerc de data aceasta să fac un meci mult mai bun”, a spus ea.

ADVERTISING

"Am mai fost în postura de primă rachetă a echipei de câteva ori. Fed Cup vine cu multe emoţii, încerc să gestionez acest moment cât mai bine. Sunt aici să-mi ajut echipa şi având o experienţă în spate sper eu să fac nişte meciuri bune. Încercăm să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Într-adevăr, au fost multe probleme, însă suntem aici, aceasta este echipa şi încercăm să facem tot ce putem ca să câştigăm acest meci. Faptul că pornim cu a doua şansă nu ştiu dacă e un avantaj sau nu. Asta este situaţia, încercăm să facem tot ce putem", a adăugat Irina Begu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Andreea Mitu, ultima jucătoare care s-a alăturat lotului, a declarat că se bucură că a putut răspunde pozitiv la solicitarea lui Horia Tecău.

"Convocarea mea a fost pe ultima sută de metri, a fost ceva spontan. Mă bucur foarte mult să fac parte din nou din echipa României şi că am fost disponibilă. Sper să avem un nivel de tenis bun în acest week-end", a explicat ea.

Căpitanul nejucător Horia Tecău s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la virusul Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care declară forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu pot participa nici ele, fiind accidentate.

ADVERTISING

În aceste condiţii componenţa echipei României pentru meciul cu Polonia este următoarea: Irina Begu (31 ani, 63 WTA la simplu, 48 WTA la dublu), Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA la simplu, 252 WTA la dublu), Andreea Prisăcariu (22 ani, 324 WTA la simplu, 200 WTA la dublu) şi Andreea Mitu (30 ani, 597 WTA la simplu, 103 WTA la dublu).

Din lotul Poloniei fac parte Iga Swiatek (20 ani), liderul circuitului feminin mondial la simplu (49 WTA la dublu), Magda Linette (30 ani, 58 WTA la simplu, 26 WTA la dublu), Magdalena Frech (24 ani, 87 WTA la simplu, 179 WTA la dublu), Maja Chwalinska (20 ani, 265 WTA la simplu, 282 WTA la dublu) şi Alicja Rosolska (26 ani, 59 WTA la dublu). Meciul este programat la Radom, pe 15 şi 16 aprilie.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!