Irina Begu o sprijină pe Simona Halep în plin scandal de dopaj: "Încerc să o încurajez"

Irina Begu o sprijină pe Simona Halep în plin scandal de dopaj: "Încerc să o încurajez"

Irina Begu se pregătește în această perioadă pentru Wimbledon, însă în aceste zile a fost prezentă și la trofeul ITF care îi poartă numele în București, Irina Begu Trophy.

Sportiva din București va fi cap de serie la Wimbledon, turneu de Mare Șlem care va începe de pe 3 iulie la All England Club, însă, până atunci, prezentă fiind la o acțiune de promovare a turneului său ITF, ea a fost abordată de jurnaliștii prezenți la eveniment. Begu a vorbit și despre situația în care este implicată buna ei prietenă Simona Halep, aflată în plin scandal de dopaj.

ADVERTISING

"Îmi doresc foarte mult pentru Simona ca acest proces să aibă loc cât mai repede și să-și demonstreze nevinovăția. Am vorbit cu ea și am încercat să o încurajez pe cât de mult pot. Pe acest subiect discut strict cu ea și nu cu alte jucătoare. Nu știu foarte bine regulile și nu m-am interesat foarte mult despre aceste reguli cu suspendările.

Nu-mi dau seama de ce se întârzie așa de mult, dar cu siguranță acest proces ar trebui să fie mult mai rapid și tu ca sportiv să-ți reiei turneele și viața să meargă înainte. Nu este ușor să revină, dar am încredere în ea că poate să revină pentru că este o jucătoare puternică mental", a declarat Irina în fața reprezentanților presei.

2015 Day 5 Highlights, Maria Sharapova vs Irina-Camelia Begu

Begu e locul 29 mondial WTA și este acum cea mai bună rachetă a României în clasamentul WTA. Ea a vorbit și despre planurile pe care le are pentru Wimbledon: "Îmi face plăcere ca de fiecare dată să evoluez pe iarba de la Wimbledon. În ultimii ani am tot ajuns în turul 3. Nu am mai pus presiune pe mine și încerc să iau fiecare turneu în parte. Chiar și așa, există o oarecare presiune pentru a nu scăpa din mână rezultatul. Acum am început să pun accent mai mult pe și alte lucruri, nu numai să mă antrenez. Vreau să vizitez mai mult să fac și alte lucruri în afară de a mă antrena", a adăugat Irina Begu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!