Irina Begu demontează un fake news mediatizat intens în ultimele zile, după cazul Sebastian Colțescu

Irina Begu demontează un fake news mediatizat intens în ultimele zile, după cazul Sebastian Colțescu

Jucătoarea de tenis Irina Begu a demontat un fake news mediatizat intens în ultimele zile pe Facebook și în anumite publicații, după acuzațiile de rasism primite de arbitrul Sebastian Colțescu.

Numele Irinei Begu a fost folosit într-o postare anonimă distribuită masiv pe Facebook. În încercarea de a arăta că românii au fost în trecut victima rasismului s-a adus în discuție și un presupus incident ce a avut loc între Irina Begu și jucătoarea franceză Caroline Garcia în 2016.

Acest caz a pornit după o postare pe un forum, în care un utilizator a scris că Garcia ar fi spus că "pierd cu țiganca asta nenorocită".

ADVERTISING

Mesajul a fost preluat de o parte a presei la acel moment și a determinat WTA să înceapă o anchetă. Concluzia WTA, după reanalizarea imaginilor, a fost că Garcia nu a rostit acele cuvinte, dar chiar și așa unii oameni au rămas cu impresia că jucătoarea din Franța a avut o reacție rasistă.

În acest context, la mai bine de 4 ani distanța, presupusul incident a fost readus la lumină de cei care au distribuit postarea în care se acredita ideea că românii au fost adesea ținta rasismului, iar Irina Begu a fost una dintre victime.

ADVERTISING

Pentru a clarifica situația, Irina Begu a precizat că nu a fost victima unui atac rasist în 2016.

"Am tot văzut poze și articole în legătură cu acel incident. M-a surprins pentru că s-a întâmplat în urmă cu 4 ani și eu atunci am dezmințit, am spus practic ce s-a întâmplat. La Charleston a apărut pe un forum ceva ce ar fi spus Garcia, însă nu a fost adevărat. Cei de la WTA au investigat, au făcut cercetări și nu s-a dovedit că ea ar fi jignit.

Nu a fost adevărat și ar trebui să înțeleagă toată lumea că a fost o știre falsă. Cei de la WTA au dat sunetul la maxim și au încercat să audă ce a zis ea și nu s-a dovedit acest lucru. Drept urmare nu s-a luat nicio sancțiune", a spus Irina Begu în emisiunea Așii Tenisului de la Digi Sport.

ADVERTISING

Postarea distribuită de zeci de mii de români în ultimele zile este anonimă, dar foarte mulți oameni au căzut în capcană.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇