Ipoteză interesantă legată de transferul lui Ronaldo în țările arabe: „Nu e plătit de Al-Nassr, de fapt!”

Ipoteză interesantă legată de transferul lui Ronaldo în țările arabe: „Nu e plătit de Al-Nassr, de fapt!”

Cristiano Ronaldo a ajuns la Al-Nassr, grupare din Arabia Saudită, însă discuțiile și mai degrabă ecourile din jurul acestui transfer sunt departe de a fi stinse.

Starul lusitan, care a ajuns la 37 de ani, a ajuns în prima ligă a Arabiei după recenta despărțire de Manchester United. Iar beneficiile lui Ronaldo vor fi uriașe în următorii ani, căci salariul său ajunge undeva la 200 de milioane de euro anual, sumă care cuprinde și eventuale bonusuri de performanță.

Însă un fost jucător legendar al României, membru al Generației de Aur, fundașul Ionuț Lupescu vine cu o ipoteză interesantă în această speță. El spune că banii primiți de Ronaldo nu vin de la clubul Al-Nassr, ci vin mai degrabă de la statul arab.

„Cei din Arabia Saudită au un obiectiv important. Ei vor ca prin sport să reușeacă să fie cât mai cunoscuți și să arate că s-au schimbat cât mai multe lucruri acolo. El este plătit de statul saudit, nu de Al-Nassr. Ei vor să aibă cât mai multă reclamă, cea mai profesionistă ligă din Asia. Încearcă să imite puțin Premier League, dar ei nu fac pentru talentele din țara lor cât ar trebui să facă. Eu cred că pe Cristiano îl vor ca ambasador, să aducă Cupa Mondială din 2030 în Arabia Saudită. Totul este puțin cam exagerat, dar totul se face pentru imagine”, puncta Lupescu într-o intervenție pentru televiziunea DigiSport.

ADVERTISING

Obiectivul Arabiei Saudite este ca, împreună cu Ronaldo, ca ambasador, să primească organizarea CM 2030.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!