Încă o veste proastă primită de România la Europenele de handbal

Încă o veste proastă primită de România la Europenele de handbal

România a mai primit o veste proastă în cadrul Campionatului European de handbal feminin din Danemarca.

După ce am fost învinse joi cu Croația, scor 20-25, și nu mai avem nicio șansă matematică pentru a prinde semifinalele, vineri, oficialii din EHF nu au fost de acord cu reprimirea Laurei Moisă (n.r.: fostă Chiper) în lot, după ce joi jucătoarea noastră a avut primul test pentru COVID-19 negativ.

România, învinsă de Croația la Campionatul European de handbal feminin

Laura Moisă a fost testată pozitiv cu noul coronavirus chiar la aterizarea naționalei României la Kolding, dar aceasta a revenit în țară vineri la Bacău, cu o cursă aeriană de la Billund, după ce cererea FRH a fost respinsă de EHF.

ADVERTISING

”La testarea RT-PCR efectuată ieri de Laura Moisă, rezultatul a fost negativ. Federaţia Română de Handbal a solicitat ca Laura să fie reprimită în competiţie, dar EHF şi-a menţinut decizia comunicată în urmă cu câteva zile, şi anume că jucătoarele cu rezultate RT PCR pozitiv în urma testărilor realizate la EURO nu se vor mai putea realătura echipelor, chiar dacă testările pentru acestea vor furniza ulterior rezultate negative pe parcursul competiţiei”.

Se arată într-un comunicat de presă al Federației Române de Handbal.
ADVERTISING
Highlights | Croatia vs Romania | Main Round | Women's EHF EURO 2020

Sportiva noastră a avut mai multe teste efectuate în intervalul 1 decembrie - 11 decembrie, toate cu rezultate pozitive, cu excepţia celui de joi, ultimul, care a fost negativ.

România mai are de jucat două partide la acest European, ambele doar pentru palmares, cu Ungaria luni pe 14 și cu Olanda marți pe 15 decembrie.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Franța și Rusia, meci dramatic la Europenele de handbal, decis în ultimele secunde. Rezultatele și clasamentul din grupa principală I

ADVERTISING

Cristina Neagu a intrat în istoria handbalului

Cine cu cine se luptă și pentru ce. Orban vs Iohannis

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇