Încă două jucătoare de top au refuzat participarea la US Open

Încă două jucătoare de top au refuzat participarea la US Open

Continuă veștile proaste care vin de la jucătorii sau jucătoarele importante care refuză să participe la turneul de Mare Șlem de la US Open, din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus în Statele Unite.

Astfel, după ce duminică Nick Kyrgios din Australia s-a retras de la US Open, postând și un mesaj pe o rețea de socializare, tot în această zi a venit rândul altor două sportive cu nume din circuitul WTA să refuze participarea la Flushing Meadows.

Încă o retragere importantă de la US Open

ADVERTISING

E vorba de Jelena Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros 2017, dar în același timp și cea mai bună jucătoare a Chinei, Qiang Wang, cea care în 2019 la Australian Open o elimina pe marea campioană americană Serena Williams.

Ostapenko, locul 41 WTA, a luat decizia de a nu participa din cauza nesiguranței care planează asupra acestui turneu american: ”Sunt reguli diferite, în țări diferite. În Europa, a fost mai strict, în timp ce fetele din Statele Unite s-au antrenat tot timpul, nu știu cât de corect este. O vizită în SUA acum în plină pandemie nu intră în planul meu, pentru că este prea periculos să te sui în mașină și să mergi până acolo. Eu încă am dubii că US Open-ul se va juca în acest an, așa cum ar fi trebuit”, a spus campioana letonă pentru Tennis World USA.

ADVERTISING

Wang, de cealalata parte, este clasată pe 29 în lume și și-a motivat absența prin problema restricțiilor de călătorie și dorința sa sinceră de a se afla în siguranță.

Halep vs Ostapenko 2017 Women's final | Roland-Garros Classic Match

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!