Iga Swiatek stabilește câteva recorduri de senzație după un nou triumf pe zgura de la Roland Garros

Iga Swiatek stabilește câteva recorduri de senzație după un nou triumf pe zgura de la Roland Garros

Tenismena poloneză Iga Swiatek, lidera mondială WTA, a pus mâna sâmbătă pe un nou trofeu pe zgura pariziană de la Roland Garros, după o finală dificilă cu Karolina Muchova din Cehia.

A fost un meci disputat și echilibrat, câștigat până la urmă în trei seturi de Iga, scor 6-2, 5-7, 6-4, după două ore și 49 de minute de joc.

După meci, au început să curgă recordurile pentru poloneză, care s-a impus în 4 finale de GS din tot atâtea disputate, un record pe care doar Rafa Nadal îl bifase, și tot la aceeași vârstă precum Iga, 22 de ani și 5 zile, Swiatek având acum mai exact 22 de ani și 10 zile.

Mai departe, Swiatek este doar a treia femeie din era Open care să câștige primele 4 finale de Grand Slam disputate, după Monica Seles și Naomi Osaka. Mai trebuie spus că ea este și cea mai tânără jucătoare de tenis cu 4 trofee de acest tip din panoplie după Serena Williams. Mai mult, ea e prima sportivă de la Justine Henin, Belgia, cu trofee consecutive pe zgura de la French Open. Belgianca se impusese în trei ediții la rând, între 2005 și 2007.

A Final For The Ages! | Women's Singles Final | Roland-Garros 2023 | Eurosport

2,3 milioane de euro a fost cecul pe care a pus mâna Swiatek după finala de sâmbătă cu Muchova. Ea mai are circa 900 de puncte avans în clasamentul WTA față de locul 2 Sabalenka.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!