Ianis Hagi critică fotbaliștii români care nu vor să mai reprezinte echipa națională

Ianis Hagi critică fotbaliștii români care nu vor să mai reprezinte echipa națională

Fotbalistul român Ianis Hagi, 24 de ani, în prezent legitimat în Spania la Deportivo Alaves, a avut o reacție dură față de jucătorii care nu mai vor să reprezinte în prezent echipa națională a României.

S-au tot înmulțit în ultima perioadă jucătorii care, deși români, dar crescuți în afara țării, au ales să reprezinte selecționatele naționale din acele națiuni în care au ajuns, o parte dintre ei chiar din copilărie. Un exemplu ar fi și Daniel Boloca, starul lui Sassuolo, care a ales să joace pentru naționala Italiei, după doar 6 minute bifate într-un amical pentru România lui Edi Iordănescu. La acest capitol intră și Andrei Coubiș de la AC Milan, fost internațional de tineret Under 21 pentru echipa noastră.

ADVERTISING

Ianis Hagi a avut o reacție fermă pe acest subiect: ”Nu vreau să vorbesc de X sau de Y. Eu ceea ce spun acum spun ca opinie despre subiect în general. E clar că la națională nu vii pentru bani. Iar eu am fost educat că nu vii nici pentru faimă. Aici vii să-ți reprezinți țara și punct! Cine simte, să vină. Cine nu și se simte ca fiind altceva decât român, să meargă acolo unde simte! E clar că depinde de ce își dorește fiecare, dar mai mult decât atât depinde de ce simte. Peste tot în lume, am văzut-o la zeci de jucători de naționalități diferite, echipa națională înseamnă ceva special, incomparabil cu ce poți simți la club. Dacă percepi acest lucru cu toată ființa ta, bravo! Dacă nu, mergi acolo unde simți asta”, a spus băiatul lui Gică Hagi pentru ProSport.

ADVERTISING

Întrebat ce simte în momentul în care evoluează pentru România, fostul jucător de la Rangers a detaliat: ”E un foc interior pentru țara mea, naționala mea arde înăuntrul meu. Oameni buni, de cinci ori pe an, în cinci perioade diferite, cam atât ai șansa să-ți reprezinți țara! Atât! Așa de rar și de important este! Păi, pe mine mă ajută tocmai faptul că simt cum arde asta mereu în mine. Când vin la națională, sângele meu curge de zece ori mai repede. Și cu asta intru pe teren!”.

Pentru Alaves, Hagi a bifat până acum 5 partide în La Liga, dar fără realizări deosebite.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!