Gică Hagi vrea să modifice o regulă importantă din fotbal

Gică Hagi vrea să modifice o regulă importantă din fotbal

Gică Hagi, fostul jucător legendar al României, actualmente patron la Viitorul, are o idee interesantă în ce privește schimbarea regulilor din fotbal.

El își dorește ca FIFA să modifice numărul de schimbări pe care îl poate face o echipă într-un joc. Și asta după ce la pauza meciului de sâmbătă dintre Viitorul și Craiova, scor 1-1, oltenii au schimbat trei jucători, iar Viitorul nu mai puțin de patru.

Ideea ca o echipă să facă mai multe schimbări într-o partida îi surâde lui Hagi, care propune ceva chiar și mai amplu: ”Se joacă foarte mult și cea mai bună chestie pe care a adus-o pandemia asta și trebuie să continue e cu schimbările mai multe. Eu cred că fotbalul necesită, la ritmul la care se joacă, loturi mult mai mari și schimbări mai multe.

ADVERTISING

Trebuie să fie schimbări mai multe. Cinci sunt bine, dar cred că merge și cu șase. Cinci ar fi obligatoriu, necesar. Eu așa o văd, mai ales pentru echipele care joacă miercuri, duminică, miercuri, duminică, miercuri, duminică”, a vorbit Gică în cadrul emisiunii Prietenii lui Ovidiu, difuzată de Gazeta Sporturilor.

El a încercat să explice pe larg motivele pentru care ar dori o schimbare în plus: ”Trebuie să rulezi, să ai un lot. Nu poți să rămâi cu aceeași jucători. Nu pot să ducă, clachează! A crescut viteza de joc, au crescut antrenamentele, efortul, refacerea, presiunea. De ce baschetul, handbalul, toate aceste discipline au schimbări? De ce la noi, nu? Fotbalul trebuie să păstreze niște lucruri specifice lui, dar mie mi-a plăcut asta cu cinci schimbări. Am fost încântat”.

GHEORGHE HAGI, invitat la Prietenii lui Ovidiu » EDIȚIA INTEGRALĂ (episodul 54)

Viitorul e pe locul 7, cu 23 de puncte, la doar trei puncte de primul loc de play-off.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Un incendiu a izbucnit la Adelaide în apropierea hotelului unde cazată Simona Halep: ”Sper că toată lumea este ok!”

1.800 de cazuri noi de Covid din doar 10.900 de teste. 54 de oameni au murit

Președintele lui Rizespor dezvăluie cum l-a convins pe Marius Șumudică

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!