Gică Hagi primește o veste excelentă: Motive de bucurie pentru "Rege"

Gică Hagi primește o veste excelentă: Motive de bucurie pentru "Rege"

CIES Football Observatory a inclus un fotbalist de la Farul Constanța, echipa lui Gică Hagi, în lista celor mai promițători jucători din lume.

Gică Hagi a reușit să lanseze, din propria academie de la Ovidiu, mai mulți fotbaliști tineri care au ajuns la echipe importante din Europa la vârste fragede.

"Regele" are și în actualul sezon, în care e aproape de titlul de campion, "perle" cu care să facă profit.

Recent, specialiștii de la CIES Football Observatory l-au inclus pe Andrei Borza (17 ani) pe lista celor mai promițători fundași stânga din lume. Mai mult, potrivit clasamentului și a punctajului după care se ghidează specialiștii, Borza e al treilea cel mai promițător fundaș stânga din lume, după Alejandro Balde (Barcelona) și Milos Kerkez (AZ Alkmaar).

ADVERTISING

Pentru a putea realiza acest clasament, fiecare jucător primeşte câte un calificativ în parte, bazat pe mai multe aspecte analizate de experţi în domeniu.

Sunt luate în calcul minutele totale jucate de fiecare fotbalist, nivelul la care evoluează aceştia şi rezultatele obţinute de echipele lor, cu ei pe gazon, în ultimele 365 de zile.

Apoi, specialiştii compară statisticile obţinute cu cele ale altor jucători de aceeaşi vârstă, care evoluează pe aceeaşi poziţie, pentru a obţine un calificativ final.

ADVERTISING

CLASAMENTUL AICI

Andrei Borza a jucat 32 de meciuri (1.446 de minute) în toate competițiile sezonului cu Farul, timp în care a marcat de două ori și a livrat două pase de gol.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!