Gică Hagi, extrem de tulburat după dispariția lui Ivan Patzaichin: Azi, România a pierdut poate cel mai mare sportiv

Gică Hagi, extrem de tulburat după dispariția lui Ivan Patzaichin: Azi, România a pierdut poate cel mai mare sportiv

Marele Gică Hagi a aflat și el de moartea lui Ivan Patzaichin la 71 de ani, moarte survenită duminică dimineața la Spitalul Elias din București după o lungă luptă cu o maladie necruțătoare.

Fostul imens fotbalist al României a aflat de această veste cu puțin timp înainte de a începe amicalul dintre Farul Constanța și Galatasaray, meci câștigat la Istanbul de echipa sa cu 3-1.

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Galatasaray

„A fost un idol pentru mine. Din toate punctele de vedere. Am avut în el un exemplu la toate aspectele la care un campion trebuie să fie numărul 1. A făcut totul cu profesionalism, s-a dedicat sută la sută sportului pe care l-a practicat, și-a forțat limitele de fiecare dată și și-a împins organismul pentru a fi și mai sus și mai sus.

A plecat dintre noi Ivan Patzaichin | Telejurnalul TVR1 de la ora 14:00 – ediţia din 5 septembrie

El e o legendă și așa va fi pentru totdeauna în istoria sportului nostru. L-am cunoscut și personal, m-a impresionat de fiecare dată modul în care îmi vorbea. Orice spune o făcea cu mult bun simț, se vedea imediat că e un om eduat, respectuos, de mare caracter. Din păcate a venit și această zi, în care el nu mai este. Eu cred că România a pierdut poate cel mai mare sportiv pe care l-a avut în istorie", au fost vorbele spuse de Hagi într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Familia lui Ivan Patzaichin a luat o primă decizie în ceea ce privește primele formalități de după moartea acestuia. Trupul său neînsuflețit va fi astfel depus începând de luni la ora 12 la sediul clubului sportiv Dinamo de pe șoseaua Ștefan cel Mare din București, chiar la muzeul clubului Dinamo, după cum a anunțat familia printr-un comunicat de presă.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Un club de play-off are mari probleme financiare și riscă să nu termine acest sezon de Liga 1 - presă

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, reacție emoționantă după moartea lui Ivan Patzaichin

Șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe a fost întronizat în Muntenegru, păzit de trupe de comando și extras cu elicopterul UPDATE

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇