Gianluigi Buffon a stabilit un nou record de meciuri jucate în Serie A

Gianluigi Buffon a stabilit un nou record de meciuri jucate în Serie A

Portarul Gianluigi Buffon, titular la Juventus în meciul de sâmbătă cu Torino FC (4-1), din etapa a 30-a a campionatului italian de fotbal, a stabilit un nou record de meciuri jucate în Serie A cu 648 de apariţii, relatează AFP.

Buffon, 42 de ani, l-a egalat pe Paolo Maldini cu 647 meciuri în Serie A încă din decembrie 2019, dar el nu a mai jucat apoi în campionat, ci numai în Cupa Italiei.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Voi juca cel puţin până la 43 de ani, deşi după 40 de ani este normal să reflectezi lună după lună. Atât timp cât voi găsi motivaţii, voi fi mulţumit să continui să joc. Nu vreau să stric ceea ce mi-a oferit natura”, a declarat Buffon, care în această săptămână a semnat prelungirea contractului său până la finalul sezonului viitor.

În total, în toate competiţiile, inclusiv meciurile jucate la Parma şi PSG, dar şi cu cele 175 de selecţii la squadra azzurra, Buffon a strâns 1.090 meciuri ca jucător profesionist.

Prima lui apariţie în Serie A datează din 19 noiembrie 1995, când Buffon a apărat poarta Parmei într-un meci cu AC Milan: ”În acea zi din 1995, nu mi-aş fi imaginat că voi ajunge până aici, dar voinţa exista. Am avut şansă, incontestabil. Dar şi eu am fost atât de bun”.

În acest sezon, Buffon este rezerva polonezului Wojciech Szczesny la Juventus.

În afară de Buffon şi Maldini, doar Francesco Totti (619) şi Javier Zanetti (615) mai fac parte din clubul select al jucătorilor cu peste 600 meciuri în Serie A.