Germania este în premieră campioană mondială la baschet masculin

Germania este în premieră campioană mondială la baschet masculin

Selecționata Germaniei la baschet masculin s-a impus în fața Serbiei în finala Campionatului Mondial de baschet care a avut loc duminică la Mall of Asia, o sală de 15.000 de locuri din orașul Pasay, în Filipine.

Nemții s-au impus în marea finală cu 83-77, punând mâna astfel pe primul lor titlu mondial din istorie. A fost prima finală 100 la sută europeană după cea din 2016, una câștigată de Spania clar în fața Greciei, 70-47.

Cu un lot plin de vedete din NBA, precum Franz Wagner (Orlando), Daniel Theis (Indiana), Moritz Wagner (Orlando) sau căpitanul Dennis Schroder (Toronto), Germania s-a impus în fata Serbiei, lipsită de MVP-ul Jokici, proaspăt câștigător de NBA.

ADVERTISING

După 20 de minute, tabela arăta 47-47, dar Germania a preluat avansul și cu Schroder în zi de grație, desemnat și MVP al finalei, nemții au tras spuza pe turta lor. Devenind a 7-a națiune doar cu titlu mondial de baschet în panoplie. Ei mai aveau doar un loc 3, obținut în 2002.

SERBIA vs GERMANY | #FIBAWC GOLD MEDAL GAME HIGHLIGHTS | September 10, 2023

Serbia, în calitate de țară de sine stătătoare, obține a doua medalie doar. Mai are un loc 3, la Mondialul din 2014.

SUA are cele mai multe titluri în istorie, 5, Iugoslavia are tot atâtea, URSS are 3, Brazilia și Spania câte 2, iar Argentina a pus și ea mâna pe trofeu o dată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Americanii au pierdut duminică și medalia de bronz, fiind învinși de rivalii de pe continent, Canada, cu un scor de 127 - 118, după prelungiri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇