Gazzetta dello Sport a găsit marea problemă din cazul de dopaj al Simonei Halep: "S-a expus"

Gazzetta dello Sport a găsit marea problemă din cazul de dopaj al Simonei Halep: "S-a expus"

Jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport au găsit marea problemă din cazul de dopaj al Simonei Halep (33 de ani), în comparație cu cel al lui Jannik Sinner.

Revenită pe teren după ce a făcut apel la TAS, în urma unei suspendări de patru ani dictate de ITIA, Simona Halep a comentat cazul de dopaj în care italianul Jannik Sinner este protagonist, iar Gazzetta dello Sport a comparat cazurile celor doi.

Italienii susțin că Simona "nu a avut o echipă competentă" și "s-a expus unui risc important atunci când a luat acel supliment (n.r. - Keto MCT, recomandat de Patrick Mouratoglou și echipa lui) nou, netestat".

ADVERTISING

De asemenea, Gazzetta dello Sport scoate in evidență încă un fapt care a contat în decizia ITIA din cazul Simonei Halep, spre deosebire de cel al lui Jannik Sinner, care a fost iertat de agenția de integritate.

„Prin faptul că nu a avut o echipă competentă, Simona Halep s-a expus la un risc important atunci când a luat acel supliment nou, netestat. Mai mult decât atât, dubla câștigătoare de Mare Șlem avea posibilitatea de a consulta doctori specializați care să evalueze dacă să ia acel supliment sau să nu îl ia și nu a făcut-o.

ADVERTISING

În acest caz, fizioterapeutul și preparatorul ei fizic nu au fost considerate persoane cu abilități științifice și medicale necesare pentru a prescrie sau recomanda suplimente dietetice. Drept urmare, jucătoarea de tenis a luat un produs voluntar, având încredere în sfatul staff-ului ei, însă nimic nu s-a întâmplat fără cunoștința ei”, scrie Gazzetta dello Sport.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!