Gabi Ruse povestește momentele prin care a trecut în meciul cu Badosa la US Open: "N-am știut că am avut minge de meci"

Gabi Ruse povestește momentele prin care a trecut în meciul cu Badosa la US Open: "N-am știut că am avut minge de meci"

Tenismena din România Gabriela Ruse a fost performera noastră la turneul de Mare Șlem de la US Open, care se desfășoară în această perioadă la Flushing Meadows.

Românca aflată pe locul 97 WTA la acest moment, la 26 de ani, a fost eliminată vineri seara în turul III la US Open de către Paula Badosa din Spania. A fost un meci dramatic, pe muchie de cuțit, terminat în tiebreakul decisivului, scor 6-4, 1-6, 6-7 (8), ratând și o minge de meci.

Duminică, Ruse s-a întors în țară și a vorbit despre ce s-a petrecut în SUA, dezvăluind că nici măcar nu și-a dat seama că a avut o minge de meci irosită aiurea la New York, minge care ar fi putut-o duce în optimi de finală, cel mai bun rezultat al carierei fără discuție: "Sincer, mă simt ca și cum am câștigat acest meci. N-am niciun regret. Am jucat extraordinar și sunt foarte mândră de tot ceea ce am obținut în America. Sigur, îmi pare rău că nu m-am calificat în turul al patrulea, dar cred că am arătat un joc excelent și sunt foarte încrezătoare pentru următoarele turnee. Am venit din calificări. Clar, nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe. Am și căzut destul de prost, am jucat cu două adversare aflate într-o formă foarte bună. M-am simțit foarte bine în America, îmi place foarte mult New York, îmi place foarte mult US Open și cred că s-a văzut asta.

Elena-Gabriela Ruse vs. Paula Badosa Extended Highlights | 2024 US Open Round 3

Sincer, așa cum am vorbit și cu echipa mea după meci, eu n-am știut că am avut minge de meci. Am fost foarte concentrată pe fiecare minge, să mă bucur de fiecare moment pe teren, iar când arbitra a strigat 5-5 am avut un mic șoc, am realizat că a fost minge de meci. Ea cumva m-a grăbit atunci. S-a văzut experiența pe care o are, dar n-am absolut niciun regret. Cred că este un plus pentru mine", a spus tenismena noastră potrivit Sport.ro.

ADVERTISING

Ruse va reveni așadar începând de luni în top 100 WTA și are acum din ce în ce mai multă încredere să atace sezonul pe hard din Asia.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!