FRF numește "planul B" pentru postul de selecționer al naționalei României

FRF numește "planul B" pentru postul de selecționer al naționalei României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, miercuri noaptea, la întoarcerea echipei naţionale a României de la EURO 2024, că în maximum o săptămână va comunica dacă selecţionerul Edward Iordănescu, al cărui contract s-a încheiat, va continua sau nu la conducerea primei reprezentative.

„Am fost primul susţinător al lui Edi Iordănescu atunci când poate foarte mulţi suporteri sau formatori de opinie şi-ar fi dorit ca el să plece. Dar am spus-o atunci, o spun şi acum: Edi a fost unul dintre elementele esenţiale în această calificare. El a contribuit la această etapă extrem de importantă prin care echipa naţională a trecut. Şi chiar dacă la finalul anului 2022 eram într-un context sportiv total nefavorabil, se vedeau deja premisele că naţionala va arăta mult mai bine. N-am ştiut atunci că ne vom califica, dar am sperat. De aceea şi azi noi ca Federaţie suntem în asentimentul suporterilor şi vrem să continuăm cu Edi Iordănescu. Noi suntem încrezători că în maximum o săptămână vom putea să comunicăm viitorul lui Edi Iordănescu la echipa naţională”, a spus Burleanu la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia.

ADVERTISING

Preşedintele a afirmat că pe timpul turneului final nu a discutat cu Iordănescu despre prelungirea contractului şi a precizat că planul B al FRF pentru postul de selecţioner este tot Edward Iordănescu.

"Selecţionerul şi-a dorit foarte mult ca pe durata EURO 2024 să nu mai discutăm despre acest subiect (n.r. - prelungirea contractului). Iar noi am respectat acest lucru pentru că ajunşi în Germania obiectivul selecţionerului, al nostru, al tuturor, era cu totul altul. Aşa că suntem încrezători că în maximum o săptămână o să putem comunica viitorul lui Edi Iordănescu la naţională. Planul B pentru postul de selecţioner este tot Edi Iordănescu", a subliniat Burleanu.

ADVERTISING

Contractul selecţionerului echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, cu Federaţia Română de Fotbal este scadent la finalul Campionatului European din Germania.

Performanța României la EURO 2024

Echipa naţională de fotbal a României, care a atins faza optimilor de finală la Campionatul European - EURO 2024, a fost întâmpinată la întoarcerea din Germania de câteva sute de suporteri, prezenţi, miercuri noaptea, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, cantonamentul tradiţional al primei reprezentative.

Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

ADVERTISING

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel, în faţa unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru ''portocala mecanică''. Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva Turciei.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!