FRF face clarificări: Ce antrenori are în vedere pentru funcția de selecționer și de ce Dan Petrescu nu este în cărți

Federația Română de Fotbal a anunțat, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță, numele antrenorilor luați în calcul pentru funcția de selecționer al României, poziție ce va fi disponibilă la sfârșitul acestui luni, odată cu plecarea lui Mirel Rădoi.

Stoichiță dezvăluie că pe lista Federației Române de Fotbal se află nume precum Victor Pițurcă, Adrian Mutu și Gică Hagi.

În schimb, Dan Petrescu, aflat sub contract cu CFR Cluj, nu este o variantă pentru FRF.

"Sigur, Victor Pițurcă poate fi o opțiune, de ce nu? Sunt multe opțiuni, toți au atuurile lor. Federația are un principiu: nu discută cu antrenori sub contract, decât cu aprobarea președintelui clubului respectiv. Întotdeauna a făcut așa. Să plătească Federația clauze pentru eliberarea unui antrenor? Cum e posibil asta?", a precizat Stoichiță într-o intervenție la Digi Sport.

ADVERTISING

"De ce să nu fie Adi Mutu o opțiune? Multe cluburi din Europa practică acest lucru, continuitatea cu cel care a condus ultima generație. Mai ales că Adi n-a avut rezultate proaste la echipa națională U21. N-a pierdut cu Olanda, Germania, cu Ungaria a câștigat. Și sunt mulți alți antrenori, nu te focalizezi pe un singur antrenor. Este o opțiune și Gică Hagi. Înaintea lui Rădoi și Cosmin Contra, am avut contacte cu cei mai experimentați antrenori. Inclusiv cu Gică, care a refuzat", a adăugat acesta.

ADVERTISING

Ladislau Boloni, despre care presa a tot scris în ultima perioadă că s-ar afla în topul preferințelor oficialilor FRF, nu pare a fi însă pe placul lui Stoichiță.

"Am discutat cu CFR, cu domnul Varga, cu domnul Copilu, acum câțiva ani… și cu Dan Petrescu. Am fost refuzați de Dan Petrescu, el era sub contract cu Clujul. Boloni a plecat de la echipa națională… eu sunt cel care trebuie să repare situațiile? Nu-i vorba de nume, e vorba despre principii", a punctat Stoichiță.

Contractul lui Mirel Rădoi cu FRF expiră la sfârșitul acestei luni, iar tehnicianul a anunțat că nu ia în calcul prelungirea lui.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇