FRF explică momentele tensionate de după meciul cu Liechtenstein: Motivul pentru care Stanciu s-a certat cu suporterii

FRF explică momentele tensionate de după meciul cu Liechtenstein: Motivul pentru care Stanciu s-a certat cu suporterii

Naționala României a câștigat fără emoții meciul cu modesta reprezentativă a statului Liechtenstein, însă dupa joc a existat un conflict între căpitanul „tricolorilor”, Nicolae Stanciu, și mai mulți suporteri români.

Suporterii au vrut să facă poze cu Stanciu, însă acesta a refuzat, iar de aici până la huiduieli și înjurături a fost doar un pas.

Stanciu a încercat să le explice suporterilor că nu îi este permis să ia contact cu alte persoane, dar fără succes. Acum, la o zi distanță, FRF explică pe larg motivul pentru care Stanciu și niciun alt jucător al naționalei nu pot acorda autografe sau face fotografii cu fanii.

ADVERTISING

"Protocolul UEFA pentru desfășurarea competițiilor în condiții de pandemie nu s-a schimbat, normele sunt stricte și prevăd obligativitatea de a menține “bula” de protecție pentru întreaga delegație a României, jucători și staff. Asta înseamnă contact zero cu exteriorul din momentul reunirii lotului și staff-ului pentru acțiunea din perioada FIFA și testări COVID multiple.

Spre exemplu, este și motivul pentru care jucătorii și staff-ul nu pot părăsi cu ocazia meciurilor din deplasare hotelul în care sunt cantonați, sub nicio formă, cu excepția antrenamentului oficial și partidei. Totodată, zona din tribună dedicată jucătorilor de rezervă și membrilor staff-ului adițional este delimitată strict de celelalte zone ale stadionului. Iar exemplele pot continua.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La finalul partidei de aseară, foarte mulți din suporterii minunați ai tricolorilor, care au încurajat cum doar ei pot naționala, și-au dorit fotografii cu jucătorii sau autografe de la aceștia. Din păcate, circuitul de acces spre vestiare și autocar se supune aceluiași protocol special UEFA pentru această perioadă.

Cu toții ne-am fi dorit să putem sărbători alături de români parcursul bun al naționalei, dar nu putem periclita disputarea partidei din Macedonia de Nord prin nerespectarea protocolului, cu atât mai mult cu cât monitorizarea respectării acestuia este foarte strictă.

ADVERTISING

Din păcate, în acest context, mai mulți suporteri au fost nemulțumiți de lipsa de interacțiune directă cu jucătorii, la finalul partidei. Tricolorii nu au putut decât să meargă în fața fiecărei tribune și să aplaude cu recunoștință susținerea fanilor, fără a putea oferi autografe sau să facă fotografii pe cât ne-am fi dorit. Atât Nicolae Stanciu, cât și alți jucători, precum și membri ai staff-ului au încercat să explice fanilor strânși în apropierea autocarului naționalei detaliile acestui context special.

Suntem convinși că în curând ne vom putea bucura împreună și vom putea răsplăti cum se cuvine afecțiunea suporterilor români! Până atunci, luptăm împreună și respectăm aceste reguli temporare pentru a îndeplini toate condițiile pentru obținerea succesului pe care toți ni-l dorim: calificarea la Mondial", a explicat FRF într-un răspuns acordat Digi Sport.

Ne-am fi dorit să sărbătorim între voi după meci, dar va trece și pandemia! Vă mulțumim pentru încurajări, ați fost minunați, ca de fiecare dată, pe Arena Națională! Mergem la Skopje să LUPTĂM ÎMPREUNĂ! ????????

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 6 septembrie 2021

România a câștigat cu 2-0 meciul cu Liechtenstein, după golurile marcate de Toșca (min.11) și Manea (min.18).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇