FRF anunță că, prin modificarea Legii Sportului, CSA Steaua va putea promova în Superligă chiar din sezonul viitor

FRF anunță că, prin modificarea Legii Sportului, CSA Steaua va putea promova în Superligă chiar din sezonul viitor

Federația Română de Fotbal a anunțat, joi, că odată cu modificarea propusă de Vasile Dîncu, ministrul Sportului, CSA Steaua va avea drept de promovare, dacă modificarea va fi aprobată.

În prezent, Legea Sportului nu permite cluburilor care aparțin de Stat să promoveze și să joace pe prima scenă a fotbalului românesc. Vasile Dîncu, ministrul Sportului, a propus modificarea legii pentru în favoarea clubului „militar”.

Potrivit gsp.ro, FRF a dat un răspuns pozitiv și a anunțat că, în cazul în care modificarea propusă va fi aprobată, CSA Steaua va putea promova în Superligă chiar din sezonul viitor. În prezent, echipa lui Daniel Oprița ocupă loc de promovare directă, al doilea în clasament.

ADVERTISING

Steaua trebuie să dovedească că are drept de promovare, prin schimbarea prevederilor legale sau a formei de organizate, până cu cel mult o săptămână înaintea începerii sezonului 2023-2024.

„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!”, susțin oficialii FRF.

ADVERTISING

Mai mult, „Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!