Fotbal de Boxing Day 2023

Fotbal de Boxing Day 2023

În acest an, runda cu numărul 19 de Premier League se dispută de Boxing Day. Nu mai puțin de 10 partide vor avea loc în cea mai specială etapă din primul eșalon fotbalistic al Angliei. Duelurile sunt programate în perioada 26-28 decembrie, după cum urmează:

  • Newcastle vs Nottingham, 14:30 (26 decembrie)
  • Bournemouth vs Fulham. 17:00 (26 decembrie)
  • Sheffield United vs Luton, 17:00 (26 decembrie)
  • Burnley vs Liverpool, 19:30 (26 decembrie)
  • Manchester United vs Aston Villa, 22:00 (26 decembrie)
  • Brentford vs Wolves, 21:30 (27 decembrie)
  • Chelsea vs Crystal Palace, 21:30 (27 decembrie)
  • Everton vs Manchester City, 22:15 (27 decembrie)
  • Brighton vs Tottenham, 21:30 (28 decembrie)
  • Arsenal vs West Ham, 22:15 (28 decembrie)
ADVERTISING

Boxing Day, deliciul suporterilor

Înainte de meciul cu Burnley – programat pe 26 decembrie, de la ora 19:30 – Liverpool a obținut două succese consecutive în Premier League, pe teren străin. Cormoranii s-au impus cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la Sheffield United, iar apoi au depășit-o pe Crystal Palace cu 2-1. A urmat un eșec la Royale Union SG – în Europa League – însă băieții lui Jurgen Klopp erau deja calificați.

Pe Turf Moor, fosta campioana a Angliei nu a avut probleme în ultimii ani. Din 2018 și până astăzi, Liverpool a bifat 5 victorii din 5 posibile pe terenul celor de la Burnley. Ultima oară, gazdele au reușit să riposteze pe 20 august 2016, într-un 2-0 din Premier League. În urma parcursului din acest tur de campionat, Liverpool a revenit în top favorite la titlu, fiind pe poziția a 2-a la agențiile de pariuri online

2-pauza-2-final

Erik ten Hag și Unai Emery lasă garda jos

Una din cele mai interesante partide programate de Boxing Day este cea dintre Manchester United și Aston Villa. Duelul va concluziona ziua de 26 decembrie, urmând să înceapă la ora 22:00 (ora locală a României).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Erik ten Hag și băieții lui sunt obligați să lase garda jos, pentru a forța o victorie. United a ieșit momentan din calculele la titlu, a părăsit competițiile europene și are emoții tot mai mari în ceea ce privește Big 4. Sunt nereușite care îi ”obligă” pe Maguire & co. să atace în fața celor de la Aston Villa.

Trupa lui Unai Emery a depășit așteptările oricărui suporter și a ajuns să lupte la titlu cu Arsenal sau Liverpool. Aston Villa a dovedit că nu se teme de granzii Angliei, reușind deja să câștige la Londra cu Tottenham sau Chelsea. Mai mult decât atât, Villa a învins-o și pe City, 1-0 acasă. O. Watkins, Leon Bailey sau Douglas Luiz sunt artizanii succesului, aceștia contribuind deja la peste 35 de goluri! Practic, aproape toate golurile echipei au venit în urma unor sclipiri din partea celor 3.

aston-villa-peste-1.5-goluri

O singură victorie în 5 runde pentru City

Înainte de a se deplasa la Cupa Mondială a Cluburilor, Manchester City a arătat o formă modestă în campionat. Trupa lui Pep Guardiola a reușit să o învingă doar pe Luton în precedentele 5 etape, 2-1 în deplasare. În rest, campioana Angliei a remizat cu Crystal Palace, Liverpool & Tottenham și a pierdut pe Villa Park, scor 1-0.

ADVERTISING

Pe 27 decembrie, Manchester City o întâlnește în deplasare pe Everton, începând cu ora locală a României 22:15. La ultimul duel pe Goodison Park – din luna mai – oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 3-0.

manchester-city-peste-2.5-goluri