Formula 1: Monegascul Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu al Italiei chiar în fieful Ferrari, la Monza

Formula 1: Monegascul Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu al Italiei chiar în fieful Ferrari, la Monza

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrrari) a câştigat duminică Marele Premiu al Italiei, de la Monza, a 16-a etapă din cele 24 ale Campionatului mondial, în uralele miilor de fani ai Scuderiei aflaţi în tribune, scrie AFP.

Plecat din linia a 2-a, poziţia a 3-a, Leclerc i-a devansat pe australianul Oscar Piastri (McLaren), care a dominat o bună parte a cursei, şi pe britanicul Lando Norris (Mc Laren), care a luat startul din pole position.

Monegascul, care a reuşit a doua sa victorie în actuala stagiune şi a doua pe acest circuit, a trecut pe locul secund în turul 33, când Oscar Piastri a intrat la boxe, apoi a reuşit să preia conducerea cursei, pe care în final şi-a adjudecat-o.

Pe locul 4 a sosit spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), apoi Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes), Max Verstappen (Olanda/Red Bull), campionul mondial en-titre şi liderul clasamentului general, şi George Russell (Marea Britanie/Mercedes). Top 10 a fost completat de mexicanul Sergio Perez (Red Bull), thailandezul Alexander Albon (Williams) şi danezul Kevin Magnussen (Haas).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇