Focar de coronavirus la o echipă de tradiție din România

Focar de coronavirus la o echipă de tradiție din România

Echipa de fotbal FC Farul Constanţa a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că şase jucători au fost testaţi pozitiv la COVID-19 şi nu va putea disputa meciul de miercuri cu Universitatea Cluj, din Liga a II-a.

”În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenţii echipei noastre au fost depistaţi pozitiv. Clubul nostru a luat toate măsurile necesare conform protocolului sanitar în vigoare şi a informat DSP Constanţa şi FRF despre situaţie. În aceste condiţii, DSP Constanţa a dispus efectuarea anchetei epidemiologice şi retestarea tuturor contacţilor cu cazurile pozitive, hotărând să nu acorde avizul favorabil pentru participarea echipei noastre la meciul cu Universitatea Cluj”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Lotul Farului a plecat marţi dimineaţa spre Cluj, dar va reveni la Constanţa în cursul după-amiezii şi va urma protocolul sanitar în vigoare, precizează clubul Farul.

Miercuri, de la ora 16:45, era programat un meci restant din etapa a 11-a a Ligii a II-a, FC Universitatea Cluj - AFC Farul Constanţa (Cluj Arena - Cluj-Napoca).

De la 12 iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA, Chindia Târgovişte, FC Viitorul Constanţa, FCSB, FC Hermannstadt, FC Voluntari, Academica Clinceni, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) şi Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, ASU Poli Timişoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC U Craiova 1948, Pandurii Târgu Jiu, FC Farul Constanţa, CSM Reşiţa, FK Csikszereda, FC Rapid, Ripensia Timişoara, Gloria Buzău, ''U'' Cluj, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Unirea Slobozia).

ADVERTISING

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum unsprezece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal. Cel mai recent caz a fost cel al lui Istvan Kovacs, care a fost testat pozitiv chiar înaintea meciului FC Botoşani - Universitatea Craiova, pe care trebuia să îl arbitreze.

De asemenea, în cadrul echipei naţionale de tineret a României, care a participat la partidele cu Ucraina şi Malta din preliminariile Campionatului European Under 21 de anul viitor, au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic. De asemenea, un alt jucător al selecţionatei de tineret a fost depistat pozitiv înaintea partidei cu Danemarca.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇