Florin Răducioiu explică de ce l-a criticat în termeni duri pe Mirel Rădoi: "Nu reușesc să traduc din italiană în română"

Florin Răducioiu explică de ce l-a criticat în termeni duri pe Mirel Rădoi: "Nu reușesc să traduc din italiană în română"

Fostul mare atacant român Florin Răducioiu a fost unul dintre criticii principali ai lui Mirel Rădoi după meciurile echipei naționale.

Răducioiu a cerut FRF să-l demită pe Rădoi și a spus că nu are încredere în el.

"Acest selecționer ne-a adus aproape de dezastru. Nu am încredere în el. FRF ar trebui să ia o decizie în cazul lui deoarece eu nu văd un viitor cu el", a spus Răducioiu în urmă cu câteva săptămâni.

În cele din urma, Răducioiu a fost pus față în față cu Rădoi de cei de la Telekom Sport, după o emisiune la care a participat și selecționerul.

ADVERTISING

În discuția cu Rădoi, Răducioiu s-a bâlbâit adesea în căutarea unei explicații. A dat inclusiv vina pe faptul că nu vorbește bine limba română.

"Eu mai folosesc anumite fraze care vin din italiană și nu reușesc să le traduc în românește și de aici se interpretează greșit. Eu aș fi vrut o echipă mai realistă. Mirele, sunteți oameni de fotbal! Doamne ferește, te-am sunat eu vreodată să-ți spun ceva? Dar a trebuit să-mi spun gândurile mele. Rezultatele sunt cele mai importante, dar n-ai nevoie tu de sfaturile mele. Tu ești om de fotbal, ai trecut prin multe și asta e…", i-a spus Răducioiu lui Rădoi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, Rădoi l-a întrebat pe Răducioiu ce a vrut să spună când a zis despre el că "nu e lucid tactic".

"Lucid tactic, adică n-ai avut o anumită luciditate. Mi-am spus părerea, nimeni nu poate să spună… N-am nimic nici cu tine, nici cu Dică, care e un băiat extraordinar. N-am fost de acord cu anumite lucruri din declaraţia ta, după care da, e tânăr, are nevoie de experienţă. Eu înţeleg, şi eu aş fi ca tine, eşti foarte ambiţios, un tip care vrei să devii un mare antrenor şi cred că vei deveni, ai nevoie nevoie de timp. Dar aici e vorba despre echipa naţională şi mi-am permis să spun că noi avem nevoie de rezultate, nu de joc, să comandăm jocul, ADN-ul acestei echipe a fost de a ne apăra bine şi de a încerca în anumite momente. Sunt convins că la o echipă de club vei face asta extraordinar, pentru că ai nevoie de timp, dar timpul e inamicul tău", a răspuns Răducioiu.

ADVERTISING

Florin Răducioiu este recunoscut pentru faptul că a "uitat" limba română la scurt timp după ce s-a transferat în Italia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇