FCSB primește o veste proastă de la UEFA. Decizie în premieră pentru Europa League

FCSB primește o veste proastă de la UEFA. Decizie în premieră pentru Europa League

FCSB a primit o veste proastă din partea forului european UEFA, în contextul calificării în grupa principală din Europa League după mulți ani de așteptare, acolo unde vor juca mulți coloși europeni.

După ce vineri seara la ora 19, FCSB a pus în vânzare pachetele de bilete pentru cele 4 meciuri de acasă din UEL, până sâmbătă la ora 17 deja se vânduse o cifră record, peste 19.250 de abonamente la meciurile cu RFS Riga (26 septembrie), Midtjylland (7 noiembrie), Olympiacos (28 noiembrie) și Manchester United (30 ianuarie).

ADVERTISING

UEFA însă anunță că a fost redus plafonul pentru prețurile tichetelor, în noua ediție 2024-2025. Așadar, fanii oaspeților vor achita sume mai mici pentru a putea fi prezenți la meciurile favoriților lor. Iar decizia vine după o serie de proteste a suporterilor în mai multe rânduri, în vechile stagiuni și de Champions League, dar și din celelalte competiții europene.

Concret, măsura UEFA decide ca fanii oaspeți să nu plătească mai mult de 40 de euro pentru a accede la meciurile favoritelor lor, ce se vor disputa în deplasare. Ultima dată când biletele erau plafonate la o cotă maximă în competițiile europene se întâmpla în 2019. Măsura se aplică și în celelalte două competiții de sub egida UEFA: 50 de euro vor plăti fanii oaspeți în Liga Campionilor, respectiv 20 de euro în Conference League.

ADVERTISING

”Decizia marchează un alt pas-cheie în reafirmarea angajamentului UEFA de a îmbunătăți experiența de meci pentru toți fanii. Prin introducerea unor politici mai favorabile fanilor, ne continuăm misiunea de a menține fotbalul ca un sport incluziv, în care suporterii care călătoresc în Europa, pentru a-și urma echipele, sunt apreciați și recunoscuți”, declara Aleksander Ceferin, președintele UEFA, într-un comunicat de presă al forului continental.

Hotărârea vine după o consultare extinsă cu Asociația Cluburilor Europene (ECA) și Football Supporters Europe (FSE).

ADVERTISING

Vestea poate fi una proastă pentru FCSB, căci în două dintre meciurile de acasă, grecii de la Olympiacos și fanii lui Manchester United au toate șansele să umple zona destinată oaspeților și pot realiza o atmosferă furtunoasă. Din punctul de vedere al numărului fanilor, 2750 este minimul de locuri pe care le vor avea oaspeții la dispoziție pe Arena Națională, în meciurile cu FCSB, din Europa League.

Mai mult decât atât, este posibil ca Manchester și Olympiakos să primească mai multe bilete decât prevede minimul impus de UEFA, dacă vor solicita.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!