FCSB exultă: Becali, convins că se va muta în Ghencea din noul sezon după un proiect USR

FCSB exultă: Becali, convins că se va muta în Ghencea din noul sezon după un proiect USR

FCSB încearcă din nou să se mute pe stadionul Steaua din Ghencea în noul sezon.

De această dată, intenția FCSB se leagă de un demers al parlamentarilor USR, care au depus în Senat un proiect de modificare a Legii Educației fizice și sportului, care îi va obliga pe administratorii bazelor sportive să închirieze după reguli clare și transparente.

După ce a aflat acest lucru, Gigi Becali s-a arătat convins că FCSB va juca pe stadionul Steaua din noul sezon.

“Poate ne revenim şi noi la normalitate o dată. Eu cred că o astfel de lege va trece că nu are de ce să nu o facă. Normal că vom juca şi pe stadionul Steaua dacă îl vom putea închiria. Ei (n.r. cei de la CSA) se tem că vom umple stadionul, dar aşa e normal că noi suntem continuatoarea Stelei. Să vă mai spun ceva. Legea asta privind transparenţa nu va fi de ajuns.

ADVERTISING

Administratorii trebuie să fie obligaţi să pună condiţiile de închiriere că putem să fim în situaţia în care ni se interzice accesul din cine ştie ce motiv. Dar e bine că încet încet ne revin şi nouă minţile în cap şi mergem spre normalitate. Păi cum să spui că ăla e obiectiv militar? Că aşa spun ei, că stadionul e obiectiv militar. În câte obiective militare merg oamenii? Ne-am ţăcănit? Oamenii merg la stadion şi tu spui că e obiectiv militar?”, a spus Becali pentru Fanatik.

FCSB a încercat de mai multe ori în ultimul sezon să joace în Ghencea, dar a fost refuzată.

ADVERTISING

Gruparea roș-albastră nu a mai jucat în Ghencea din 2015, de pe 22 martie.

Dîncu: Să nu mă mai înjure dacă vor în Ghencea

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat acum câteva luni condițiile în care FCSB poate juca pe stadionul Steaua.

Dîncu spunea că FCSB trebuie să renunțe să mai facă presiuni în presă și să-l înjure pe el, ci să încerce să modifice legislația printr-o hotărâre de Guvern.

"FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării.

ADVERTISING

Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult dacă făceau din timp. Poate se aproba acest lucru în ședința de Guvern", a spus Vasile Dîncu pentru euronews.ro.

FCSB a făcut o ofertă de 46 de mii de euro pentru a închiria stadionul Steaua, dar a fost refuzată de Armată.

CSA Steaua a motivat că stadionul va fi ocupat cu un meci de baraj de Liga 2, care nu a mai avut însă loc.

Așadar, FCSB a fost nevoită să se mute din București pentru a juca la Buzău meciul cu CFR Cluj.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!