Explicațiile lui Edi Iordănescu cu privire la selecția făcută pentru partidele cu Israel și Kosovo

Explicațiile lui Edi Iordănescu cu privire la selecția făcută pentru partidele cu Israel și Kosovo

Selecționerul echipei naționale a României, Edi Iordănescu a vorbit într-un interviu despre alegerile pe care le-a făcut pentru dubla cu Israel și Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Într-o intervenție pentru cei de la FRF TV, Iordănescu a vorbit despre aceste două meciuri foarte importante, ambele acasă, cu Kosovo și Israel, de pe 9 și 12 septembrie, pe Arena Națională din București.

„Sunt două meciuri foarte importante, am muncit să ne câștigăm această poziție în grupă. Depinde doar de noi să continuăm parcursul și să ducem România la Euro. Pot să mă declar mulțumit doar la final, nu acum. E o poziție calificabilă, dar vor fi și momente dificile și trebuie să le gestionăm la fel de bine ca până acum.

Edward Iordănescu: "Avem o șansă mare să ne calificăm, dar am muncit pentru ea"

Trebuie să confirmăm lucrurile bune. Coeziunea, spiritul, forța grupului reprezintă în continuare pentru mine valori fundamentale. Suntem mai bine decât eram în urmă cu un an și jumătate. Suntem pregătiți pentru orice, și să suferim, doar pentru a face pasul către calificare”, a declarat Iordănescu.

ADVERTISING

În legătură cu modul specific în care a făcut selecția, Iordănescu a nuanțat: „Îmi doresc continuitate, să creez coeziune, omogenitate. Am vrut să nu fie multe schimbări de la o acțiune la alta.

Am puterea să recunosc că sunt nume importante pe care le-am monitorizat constant și care acum au rămas afară. Am mers și pe continuitate, și pe experiență. Sunt jucători care au trecut prin multe momente dificile la națională și știu ce înseamnă presiunea. Mai sunt 2-3 fotbaliști din campionatul nostru, 2-3 din străinătate care puteau fi alături de noi, dar încercăm să facem selecția cu o anumită logică, să fie posturile dublate. Dacă i-am fi luat și pe ei, am fi avut surplus pe anumite poziții”.

ADVERTISING

Sunt trei debutanți chemați la lot pentru această dublă, portarul Aioani, Bogdan Racovițan din Polonia și Daniel Bîrligea de la CFR Cluj.

Cele două meciuri vor începe de la 21,45 și vor fi LIVE text pe SpotMedia.ro.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!