EURO 2024: Ungaria câștigă în ultima secundă în compania Scoției și mai speră la optimi

EURO 2024: Ungaria câștigă în ultima secundă în compania Scoției și mai speră la optimi

Ungaria câștigă în ultima secundă în fața Scoției în ultima partidă din grupa A de la EURO 2024, scor 1-0, în minutul 90 plus 10, vecinii noștri rămânând cu speranțe la calificarea în optimi de finală.

Unicul gol al partidei a fost semnat de Kevin Csoboth de la Ujpest, în urma unui contraatac nimicitor, Adam Szallai lansând o pasă superbă în adâncime pentru tânărul atacant de 24 de ani.

Scoția - Ungaria părea să fie un meci cu toate elementele unei partide cu cuțitele pe masă, pentru ambele competitoare fiind ultima șansă la o ipotetică califcare mai departe, în optimile de finală. Disputat la Stuttgart, într-o superbă atmosferă, jocul mai degrabă a dezamăgit, fiind populat cu mai multe intrări dure, la limita regulamentului, decât cu ocazii de gol.

ADVERTISING

După 70 de minute, Scoţia domina cu o posesie de 61%, în timp ce Ungaria avea doar 39%. Au fost momente de panică în jurul minutului 73, când Barnabas Varga a fost accidentat grav de portarul scoțian Gunn, care a ieșit total neinspirat din poartă cu piciorul foarte sus. Jucătorii maghiari au făcut un scut în jurul colegului lor, care a plecat de pe teren după o amplă intervenție a medicilor..

Insistențele maghiarilor s-au văzut însă atinse de succes în ultima secundă practic, căci din cauza incidentului de mai sus, arbitrul argentinian Tello a acordat 10 minute de prelungire. La o fază școală de tip contraatac supranumeric, Ungaria i-a prins pe scoțieni, pasă superbă Szallai la Csoboth, care a marcat un gol care dă Ungariei speranțe.

ADVERTISING

Ungaria termină pe 3 această grupă, are doar 3 puncte și are și un golaveraj negativ, e vorba de 2-5, -3 așadar pentru maghiari, care au șanse mici teoretic să prindă calificarea, dar ele există. În acest moment, Ungaria este pe locul 3 în clasamentul celor mai bune 4 locuri trei, sub Austria și Slovacia.

Echipele de start:

Scoția (5-4-1): Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - Gilmour, McGregor, McTominay, McGinn - Adams.
Rezerve: Kelly, Clark, Shankland, Christie, Cooper, Armstrong, Morgan, Conway, Jack, McCrorie, McLean, G. Taylor, J. Forrest.
Selecționer: Steve Clarke.

ADVERTISING

Ungaria (3-4-2-1): Gulacsi - Botka, Orban, Dardai - Bolla, Styles, Schafer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga.
Rezerve: Dibusz, Szappanos, Adam, Balogh, Csoboth, Fiola, Gazdag, Horvath, Kata, Kleinheisler, Lang, A. Nagy, Z. Nagy, Nego, Szalai.
Selecționer: Marco Rossi.

Stadion: Stuttgart Arena.
Arbitru: Facundo Tello (Argentina).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!