EURO 2024: Ungaria câștigă în ultima secundă în compania Scoției și mai speră la optimi

EURO 2024: Ungaria câștigă în ultima secundă în compania Scoției și mai speră la optimi

Ungaria câștigă în ultima secundă în fața Scoției în ultima partidă din grupa A de la EURO 2024, scor 1-0, în minutul 90 plus 10, vecinii noștri rămânând cu speranțe la calificarea în optimi de finală.

Unicul gol al partidei a fost semnat de Kevin Csoboth de la Ujpest, în urma unui contraatac nimicitor, Adam Szallai lansând o pasă superbă în adâncime pentru tânărul atacant de 24 de ani.

Scoția - Ungaria părea să fie un meci cu toate elementele unei partide cu cuțitele pe masă, pentru ambele competitoare fiind ultima șansă la o ipotetică califcare mai departe, în optimile de finală. Disputat la Stuttgart, într-o superbă atmosferă, jocul mai degrabă a dezamăgit, fiind populat cu mai multe intrări dure, la limita regulamentului, decât cu ocazii de gol.

ADVERTISING

După 70 de minute, Scoţia domina cu o posesie de 61%, în timp ce Ungaria avea doar 39%. Au fost momente de panică în jurul minutului 73, când Barnabas Varga a fost accidentat grav de portarul scoțian Gunn, care a ieșit total neinspirat din poartă cu piciorul foarte sus. Jucătorii maghiari au făcut un scut în jurul colegului lor, care a plecat de pe teren după o amplă intervenție a medicilor..

Insistențele maghiarilor s-au văzut însă atinse de succes în ultima secundă practic, căci din cauza incidentului de mai sus, arbitrul argentinian Tello a acordat 10 minute de prelungire. La o fază școală de tip contraatac supranumeric, Ungaria i-a prins pe scoțieni, pasă superbă Szallai la Csoboth, care a marcat un gol care dă Ungariei speranțe.

ADVERTISING

Ungaria termină pe 3 această grupă, are doar 3 puncte și are și un golaveraj negativ, e vorba de 2-5, -3 așadar pentru maghiari, care au șanse mici teoretic să prindă calificarea, dar ele există. În acest moment, Ungaria este pe locul 3 în clasamentul celor mai bune 4 locuri trei, sub Austria și Slovacia.

Echipele de start:

Scoția (5-4-1): Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - Gilmour, McGregor, McTominay, McGinn - Adams.
Rezerve: Kelly, Clark, Shankland, Christie, Cooper, Armstrong, Morgan, Conway, Jack, McCrorie, McLean, G. Taylor, J. Forrest.
Selecționer: Steve Clarke.

ADVERTISING

Ungaria (3-4-2-1): Gulacsi - Botka, Orban, Dardai - Bolla, Styles, Schafer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga.
Rezerve: Dibusz, Szappanos, Adam, Balogh, Csoboth, Fiola, Gazdag, Horvath, Kata, Kleinheisler, Lang, A. Nagy, Z. Nagy, Nego, Szalai.
Selecționer: Marco Rossi.

Stadion: Stuttgart Arena.
Arbitru: Facundo Tello (Argentina).

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Meci 51 Spania – Anglia (Berlin, 22:00)

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!