EURO 2024: Elveția câștigă categoric în fața Ungariei

EURO 2024: Elveția câștigă categoric în fața Ungariei

Naționala Elvetiei a dispus de Ungaria cu 3-1 în primul meci al zilei de sâmbătă de la EURO 2024, la capătul unei partide spectaculoase.

Golurile au fost marcate de Duah, Aebischer și Embolo, de către helveți, în timp ce pentru națiunea vecină la vest cu România a punctat pentru 1-2 Varga.

Elveția a avut o primă repriză perfectă la Koln, acolo unde s-a disputat acest al doilea meci al primei etape din grupa A de la EURO 2024. 46 de meciuri directe au existat între aceste două naționale în trecut, părea că va urma un meci echilibrat intre locul 2 din grupa României din preliminarii și o formație ce termina neînvinsă aceeași fază de dinainte de Europene.

ADVERTISING

Duah, jucătorul de 20 de ani, aflat doar la a doua selecție a sa, care a surpris pe toată lumea la masa presei cu titularizarea sa, a marcat un gol splendid după o pasă luminoasă a lui Aebischer, în minutul 12, gol inițial anulat de tușier, pe motiv de offside, dar apoi repus în grații de VAR. Reușita de 2-0 a venit grație unei execuții rafinate, de la marginea careului, a aceluiași mijlocaș de la Bologna.

Elevii lui Murat Yakin au turat motoarele după pauză și asta s-a văzut în atitudinile jucătorilor. Lucrurile au adus aminte de partida cu România din preliminarii, când de la 2-0, elevii lui Iordănescu au egalat pe final prin dubla lui Mihăilă.

ADVERTISING

Ungaria a marcat prin Varga în minutul 66 printr-o lovitură de cap reluată cu sete, după ce anterior ratase uluitor tot după o lovitură de cap.

Chiar dacă maghiarii au dominat o buna perioadă și au presat tot timpul pentru egalare, despinderea decisivă pe tabelă a avut loc în minutul 93, prin Embolo, o veche cunoștință de-a noastră, gol printr-un lob superb, după ce înainte de fază își pierduse în iarbă apărătoarea.

Elveția câștigă cu 3-1 destul de categoric și se duce pe locul 2 în grupa A, în spatele Germaniei la două goluri după această primă etapă.

ADVERTISING

Echipele de start:

Ungaria: Gulacsi - Lang, W. Orban, Szalai - Fiola, A. Nagy, Schafer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai (cpt.) - Varga. Rezerve: Dibusz, Szappanos - Balogh, Nego, M. Adam, Bolla, Kleinheisler, Gazdag, Styles, Z. Nagy, Botka, Csoboth, Dardai, Horvath, Kata.
Antrenor: Marco Rossi.

Elveția: Sommer - Schar, Akanji, R. Rodriguez - Widmer, Xhaka (cpt.), Freuler, Ndoye - Vargas, Aebischer - Duah. Rezerve: Mvogo, Kobel - Stergiou, Elvedi, Embolo, Okafor, Steffen, Zesiger, Sierro, Shaqiri, Jashari, Amdouni, Rieder.
Antrenor: Murat Yakin.

Arbitru: Slavko Vinčići (Slovenia).

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!