FCSB răpune Dinamo în eternul derbi al României

FCSB răpune Dinamo în eternul derbi al României

FCSB s-a impus în marele Derby de România, 2-0 în deplasarea de la Dinamo București, pe Arena Națională, în runda curentă de Superliga, cea cu numărul 13 din stagiunea competițională 2024/2025.

Reușitele au fost bifate de Daniel Bîrligea, o foarfecă exemplară în minutul 25, din centrarea inspirată a lui Darius Olaru, ajuns la a cincea pasă de gol a acestui sezon, apoi de Alexandru Musi, tânărul jucător roș-albastru punctând în minutul 93.

FCSB a început destul de ezitantă această partidă derbi cu Dinamo, meci cu peste 40.000 de fani în tribune, cu o atmosferă uriașă, de mare meci, de mare derbi european. Cu o coregrafie care ne-a dus în atmosfera Gladiatorului, cu tot cu muzică, cu un moment de reculegere pentru eternul Cătălin Hîldan, Dinamo chiar a început cu o inimă mare acest meci, apărând destul de rapid și primele șanse, ivite prin șuturi la poartă, de exemplu Selmani în minutul 12.

Campioana României nu găsea culoarele, Miculescu și Băluță erau șterși la mijlocul terenului, dar cumva-cumva a început să facă live cum s-ar spune, pe viu, corecțiile necesare din punct de vedere tehnico-tactic.

Iar roadele au apărut la primul șut pe spațiul porții al oaspeților, minutul 25. Centrare Băluță de pe flancul drept, Golubovici respinge cu o disperare care nu își avea sensul în atare context, Olaru reia și el lobat, iar Bîrligea, până atunci nervos, cramponat mai mult de protestele cu arbitrul Barbu decât de joc, găsește o foarfecă splendidă care declanșează fiesta printre cei 9000 de fani roș-albaștrii. 10 goluri si 5 pase de gol are Darius Olaru, acestea sunt cifrele capitanului ros-albastru in acest debut de sezon.

ADVERTISING

Se termină un prim mitan arțăgos, cu un Dinamo care căuta soluții, de exemplu un contraatac 2 contra 1 salvat de Dawa la pasa inspirată a lui Politic, un șut Selmani de la distanță sau încercările impetuoase ale lui Cîrjan de pe flancul stâng. Tavi Popescu nu se potolește, protestează, înjură chiar și vede galben, iar repriza se termină cu mult patos, 1-0 FCSB!

.Partea secundă a fost una controlată da capo al fine de către jucătorii campioanei, care aproape că nu i-au lăsat pe gazde să se apropie de careul lui Târnovanu. De altfel, Dinamo nu a avut niciun șut pe poartă periculos în 45 de minute. Și când toată lumea părea că s-ar mulțumi cu 1-0, din tabăra oaspete, să precizam, evident, Alex Musi a punctat pentru 2-0.

Fază pornită din degajarea lui Târnovanu, apoi lucrată de Ștefănescu care l-a deschis pe Crețu, pasă, Musi se înșurubează în plin careu și da golul carierei sale, în derbiul cu marea rivală, la 20 de ani.

FCSB are acum 5 victorii consecutive în toate competițiile și vine pe 3 în România, cu 19 puncte, la egalitate e drept cu alte trei formații: Oțelul, CFR Cluj și Petrolul. Dinamo tocmai a ieșit de pe loc de play-off.

Dinamo nu a putut ține pasul cu rivala roș-albastră și urmează să spere la o revanșă peste doar 10 zile, în întâlnirea din Cupa României, când va juca tot pe teren propriu, tot pe Arena Națională.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, 2-0 pentru FCSB!

Min.93: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL GOOOOOOOOL FCSB!!!! 2-0, gol splendid al lui Musi, 20 de ani, degajare Târnovanu, pasă splendidă Phelipe, deschide jocul Stefanescu, iar Musi îndeplinește o simplă formalitate.

ADVERTISING

Min.90: 6 minute de prelungire!

INFO: Tavi Popescu iese de pe teren, intră Alex Musi la FCSB.

Min.87: Dinamoviștii cer un henț în careu la Radunovici.

Min.83: Iese și Raul Opruț la Dinamo, intră Luna, debut la Dinamo.

INFO: Încă o schimbare la FCSB, iese Darius Olaru, intră Edjouma. De asemenea, intră și Luis Phelipe, în locul lui Șut. Radunovici e noul căpitan!

INFO: Bîrligea va fi suspendat pentru partida cu Rapid București din etapa viitoare!

Min.78: Iese Băluță și intră Ștefănescu la FCSB, a doua schimbare doar.

Min.76: Vede și Vali Crețu un galben pentru un henț la mijlocul terenului.

INFO: Trei schimbări la Dinamo, ies Sivis, Cîrjan și Politic, intră Bani, Mărginean și Costin.

Min.72: Olaru vede și el galben, proteste absurde.

Min.71: Bîrligea face fault în atac la Golubovici și vede un galben stupid.

Min.70: Dinamo cere penalti după un contact între Radunovici și Abdallah, Barbu nu dă nimic. Intervine VAR?

Min.63: Olaru pierde copilărește un balon la mijlocul terenului, Abdallah avansează, șut din fața careului, deficitar însă. Politic vede un galben pentru un fault la Bîrligea!

INFO: A trecut o oră de joc, FCSB a făcut în această repriză un pressing exemplar, aproape că Dinamo n-a mișcat, arareori a ieșit din prima jumătate.

Min.57: Schemă interesantă a celor de la FCSB, șut Popescu, până la urmă gazdele resping în corner.

Min.53: Prima schimbare la Dinamo, iese Milanov și intră Abdallah. Emoții mai devreme la gazde, din spatele lui Crețu mingea se duce în corner, după un voleu al lui Opruț.

INFO: 45 469 de spectatori, cifră oficială!

Min.48: Șut de la distanță interesant al lui Milanov, blochează Dawa. Bîrligea face două greșeli consecutive și îi pune iarăși pe Dinamo pe contraatac.

ADVERTISING

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Schimbare la FCSB, iese Miculescu și intră Baba Alhassan.

Pauză, 1-0 pentru FCSB pe Arena Națională!

Min.47: Miculescu aproape singur cu Golubovici în fața careului mic trage doar în portar!

Min.46: Dawa are o intervenție fabuloasă în fața careului mare, era un contraatac dinamovist 2 plus 1, Tavi Popescu este pe jos, Politic putea egala pe tabelă..

INFO: 5 minute de prelungiri!

Min.43: Tavi Popescu se enervează absurd, îl înjură pe arbitru și vede galben.

Min.42: Fault în atac făcut de Homawoo, la un corner avut de dinamoviști.

Min.37: Selmani încearcă să provoace el acum un penalti, a trecut de Crețu și de Popescu ca acceleratul prin haltă, FCSB scapă din nou cu bine.

Min.35: Momente tensionate, Olaru încearcă să provoace un cartonaș roșu la Olsen, se provoacă însă mai multă agitație și spirite care se calmează greu. Barbu îl atenționează sever pe căpitanul lui FCSB!

INFO: FCSB a marcat la primul șut pe poartă!

GOOOL! Dinamo - FCSB 0-1. Execuție STELARĂ a lui Bîrligea

Min.25: GOOOOOOOOOOOOOL GOOOOL FCSB!!!!! Bîrligea face 1-0 după o foarfecă minunată în plin careu, Băluță a centrat, Golubovici boxează total aiurea, Olaru câștigă un duel, centrează din nou, iar Bîrligea dintre doi adversari reia excepțional.

Min.22: Niciun șut pe poartă deocamdată, Bîrligea extrem de nervos azi, protestează la fiecare decizie a lui Barbu.

Min.17: Tavi Popescu încearcă o reluare fantezistă din lovitură liberă, balonul se duce aiurea. Dar e primul șut la poartă al lui FCSB.

INFO: Prim sfert de oră cu puține faze de gol, FCSB ezitantă, Dinamo plină de curaj.

Min.12: FCSB joacă slab și e rapid depășită în apărare, Politic a centrat periculos în careul mic pentru Selmani, Târnovanu iese la timp și preia mingea.

Min.10: Selmani încearcă primul șut la poartă, de la distanță, mingea zboară mult peste, ajunge în galeria roș-albastră.

Min.6: Prima fază fixă pentru FCSB, centrare bună Popescu, respinge boxând Golubovici.

Min.3: Deocamdată, început prudent de joc din partea ambelor formații.

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Moment de reculegere pentru Cătălin Hîldan.

20.58: Jucătorii au intrat pe arenă, fiecare dintre are și un mic pui de câine în brațe, pentru un proiect destinat adopțiilor canine.

20.56: Coregrafie spectaculoasă, cu piesa Now we are free, un mesaj adresat autorităților, dar și o scenografie cu actorul din filmul Gladiatorul, Russel Crowe.

20.30: Atmosfera e una splendidă pe Arena Națională, cu fanii dinamoviști de la Peluza Catalin Hîldan, peste 10.000 de oameni deci, cântând la unison pentru formația lor. Tribuna a II-a a preluat la rândul ei cântecul, stadionul se zguduie de glasurile dinamoviștilor.

20.10: Ionel Dănciulescu a avut o discuție amicală cu Mihai Stoica, cei doi mari rivali stând câteva minute pe marginea terenului.

20.02: Jucătorii au pășit pe gazon pentru inspecția terenului. Evident că fotbaliștii de la FCSB au fost fluierați și huiduiți copios.

20.00: Aveți mai jos un colaj VIDEO cu câteva dintre cele mai frumoase goluri în marile derbiuri ale fotbalului românesc:

TOP 10 GOLURI IN DINAMO - STEAUA

19.39: Până astăzi, s-a întâmplat de 6 ori ca Dinamo și FCSB să se înfrunte pe Arena Națională cu mai bine de 40.000 de oameni în tribune. O singură dată au fost gazde câinii roșii, în mai 2013, tot în campionat. Iar Dinamo nu a învins-o niciodată pe actuala campioană cu peste 40.000 de fani pe Arena.

19.33: Peste 40.000 de oameni sunt așteptați pe Arena Națională. Deocamdată, suporterii lui FCSB, în jur de 9000 s-au adunat la Piață Muncii într-un adevărat corteo și, flancați de forțele de ordine, merg spre stadion.

19.31: O surpriză așadar în echipa de start a lui FCSB, cu Miculescu în rol de inter la mijlocul terenului, cumva rolul pe care ar fi trebuit să joace Tănase, daca ar fi fost disponibil. Miculescu a jucat până acum numai extremă sau vârf.

19.30: Autocarul dinamovist și-a făcut apariția la Arena Națională cu circa o oră și jumătate înainte de începerea partidei și a fost flancat de sute de suporteri dinamoviști.

Echipele de start:

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Sivis, K. Boateng, Homawoo, Opruț - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Selmani, Politic (cpt.). Rezerve: Al. Roșca - Licsandru, Soro, Abdallah, Peagu, Bani, Patriche, Caragea, Luna, Mărginean, Cr. Costin. Antrenor: Zeljko Kopic.

FCSB (4-3-3): Târnovanu - V. Crețu, M. Popescu, Dawa, Radunovic - Miculescu, Șut, Olaru (cpt.) - Băluță, Bîrligea, Oct. Popescu. Rezerve: A. Vlad - Panțîru, Ștefănescu, Edjouma, D. Popa, Chiricheș, Baeten, Pantea, Musi, Ngezana, Alhassan, Luis Phelipe. Antrenor: Elias Charalambous.

Arbitru: Marian Barbu.

Forțele stau față în față în marele meci al fotbalului românesc, Dinamo vs FCSB, astăzi într-un nou episod, pe Arena Națională, care se anunță una neîncăpătoare și dornică să doboare un nou record al audienței.

Total diferit față de derbiurile din ultimii ani, acum Dinamo se află peste FCSB înaintea acestei partide, cu dinamoviștii pe 6 cu 18 puncte, în timp ce campioana având doar 16 lungimi, fiind pe 8, e drept și cu un meci în minus.

De 4 ani așteaptă Dinamo o victorie pe teren propriu în campionat cu FCSB, de pe 16 februarie 2020 mai exact, un 2-1, când, culmea, la alb-roșii evolua un anume Daniel Popa, azi atacant la roș-albaștrii. Totuși, ultima victorie a „câinilor” datează în 10 februarie 2021, în Cupa României.

Peste 41.500 de bilete au fost vândute cu câteva ore înainte de startul meciului din capitala României, iar Andrei Nicolescu, omul din conducerea gazdelor, a anunțat că sunt șanse mari ca la ora meciului să se vândă peste 43.000 de bilete. Recordul de asistența la un meci al lui Dinamo acasă este de 43.600 de fani.

REZUMAT: FCSB - Dinamo 6-0. "Câinii", umilinţă istorică în derby

Inaugurat în 2011, stadionul Arena Națională va găzdui al 28-lea duel dintre Dinamo București și FCSB. Recordul de audiență a avut loc la un meci cu FCSB în postura de gazdă, pe 17 mai 2012, 49.759 de spectatori.

Echipe probabile la Dinamo – FCSB:

Dinamo: Golubovic – Sivis, Boateng, Patriche, Opruț – Gnahore, Olsen, Cîrjan – Milanov, Selmani, Politic.

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, M. Popescu, Radunovic – Șut – Miculescu, Băluță, Olaru, Tavi Popescu – Bîrligea.

Arbitru: Marian Barbu.

Meciul se televizează pe Prima Sport și DigiSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!