Eșec inexplicabil pentru Novak Djokovici la Roma

Eșec inexplicabil pentru Novak Djokovici la Roma

Liderul mondial ATP, sârbul Novak Djokovici a avut o prestație dezamăgitoare la Roma în turul al treilea și a fost eliminat după un meci care a durat puțin peste o oră în capitala Italiei.

Principalul favorit a cedat la chilianul Alejandro Tabilo, locul 32 mondial, scor 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 8 minute de joc. Campionul de 6 ori de la Roma, Novak Djokovici ratează astfel prezența în optimi și astfel este pentru prima dată din 2006 încoace când nu îl avem pe sârb minim în faza sferturilor. Și prima dată din 2004 când în sferturile de la Roma nu sunt prezenți unul dintre Nadal sau Djokovici, ambii eliminați la Foro Italico.

ADVERTISING

A fost cea mai rapid înfrângere pe zgură pentru Djokovici în toată cariera sa, precedentul record fiind un meci cu Federer la Monte Carlo în 2014 în semifinale, când pierdea în o oră și 15 minute.

Alejandro Tabilo Stuns Novak Djokovic! | Rome 2024

Alejandro Tabilo a devenit primul chilian care învinge un număr 1 mondial de când Fernando Gonzalez l-a învins pe Roger Federer în 2007 la Turneul Campionilor.

În optimi, Tabilo va da piept cu rusul Khachanov, fostul lider mondial al juniorilor.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!