Emma Răducanu s-a calificat în semifinale la US Open 2021

Emma Răducanu s-a calificat în semifinale la US Open 2021

Emma Răducanu a învins-o pe Belinda Bencic și s-a calificat în premieră în semifinale la US Open.

Britanica de origine română, ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui joc care a durat o oră și 23 de minute.

La prima ei participare la Grand Slam-ul de la Flushing Meadows, sportiva în vârstă de 18 ani a reușit un nou meci impresionant și a scos-o din competiție pe câștigătoarea de la Tokyo.

Emma, locul 150 WTA la startul turneului de la New York, a început mai greu meciul, dar cu trecerea timpului a pus stăpânire pe joc și nu i-a mai lăsat nicio șansă elvețiencei, devenind astfel prima jucătoare venită din calificări care atinge semifinalele la Grand Slam-ul american.

Jucătoarea născută în Canada, din tată român și mama chinezoaică, ajunge în semifinale fără set pierdut și se va duela pentru un loc în marea finală cu învingătoarea confruntării dintre Karolina Pliskova și Maria Sakkari.

ADVERTISING

Odată cu calificarea în semifinale, Emma și-a asigurat un cec în valoare de 675.000 de dolari și 780 de puncte în clasamentul WTA, puncte cu care și-a asigurat un salt de 99 de locuri în ierarhia întocmită de Asociația de Tenis Feminin (ocupă locul 51 în clasamentul LIVE).

Semifinalele feminine de la US Open sunt programate joi noaptea, în timp ce marea finală va avea loc sâmbătă noaptea.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇