Elena Rybakina se retrage de la Roland Garros

Elena Rybakina se retrage de la Roland Garros

Jucătoarea kazahă de tenis Elena Rybakina, numărul patru mondial, s-a retras sâmbătă din turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, unde se număra printre favoritele la câştigarea trofeului, din cauza unei infecţii virale, informează Reuters şi AFP.

Rybakina, campioana en titre de la Wimbledon, a declarat forfait înaintea meciului din turul al treilea al competiţiei, împotriva spaniolei Sara Sorribes Tormo.

"Nu m-am simţit bine ieri şi cu o zi înainte. Nu am dormit două nopţi şi am avut febră şi dureri de cap. Este dificil să fiu performantă, să alerg şi chiar să respir, aşa că este singura decizie pe care o puteam lua", a spus Rybakina în cursul unei conferinţe de presă.

ADVERTISING

"Astăzi am încercat să fac încălzirea, dar simt că decizia corectă este să mă retrag, pentru că este foarte greu să joci în această stare", a adăugat ea.

Rybakina era una dintre favorite la Roland Garros, alături de deţinătoarea titlului, poloneza Iga Swiatek, şi de campioana de la Australian Open, belarusa Arina Sabalenka, după ce a cucerit trofeul la turneul WTA 1.000 de la Roma, în cadrul pregătirilor pentru actuala ediţie a Grand Slam-ului parizian.

Sara Sorribes Tormo accede astfel în optimile de finală fără să joace, urmând să o înfrunte pe câştigătoarea meciului dintre rusoaica Ekaterina Aelexandrova şi brazilianca Beatriz Haddad Maia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!