Edi Iordănescu a ținut să lămurească pe rând acuzele lui Gigi Becali: „Îmi asum că am cerut echipei să sacrifice spectacolul”

Edi Iordănescu a ținut să lămurească pe rând acuzele lui Gigi Becali: „Îmi asum că am cerut echipei să sacrifice spectacolul”

După ce a anunțat faptul că patronul Gigi Becali i-a cerut rezilierea pe cale amiabilă a contractului, antrenorul celor de la FCSB Edi Iordănescu a încercat să spulbere nemulțumirile latifundiarului din Pipera în ceea ce privește jocul prestat de echipa roș-albastră.

Iordănescu nu a acceptat cererea patronului totuși și a anunțat că va rămâne la club, atâta timp cât în ultima perioadă echipa a avut șapte victorii la rând, serie întreruptă săptămâna trecută după un egal la Voluntari, scor 0-0.

„Nu înțeleg cum zile la rând se poate discuta în spațiul public despre estetica jocului nostru. Toate astea venite într-un context incredibil de dificil. Eu nu construiesc scuze și nu caut alibiuri. Sunt conștient că scuzele și alibiurile nu ne ajută la progres, dar de ce mi-ar trebui alibiuri când echipa a câștigat toate jocurile?!

ADVERTISING

Edi Iordănescu: FCSB mi-a propus încetarea colaborării

Eu spun fapte: am venit în plin campionat și fără să fiu implicat deloc în selecția de vară și fără să am posibilitatea unei pregătiri centralizate care ar fi putut să mă ajute să dau o bază solidă fizic, tehnic și în mod special tactic. Dar mi-am asumat asta când am venit”, spune antrenorul care i-a adus titlul lui CFR Cluj sezonul trecut.

Acesta a ținut să enumere o serie de motive care au dus la perturbarea jocului firesc al echipei, de la plecarea lui Moruțan la Galata, la focarul de COVID-19 sau la desele accidentări din lot:

ADVERTISING

„Nu mi-am asumat însă că la două zile după ce am venit s-a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de 3 luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu etc. De când am venit nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot.

Am avut în mod constant 14-15 jucători la antrenamente și am adus mereu juniori ca să ne completăm la număr. Apoi ne-a lovit covidul și ne-a pus efectiv la pământ. Aveam 9-10 jucători de câmp la antrenamente, alți 10 prin camere izolați două săptămâni, eu și întreg staff-ul la fel, acasă, și am condus antrenamentele prin telefon. Nu cred că mai e cazul să vorbim de ce înseamnă să stai închis ca sportiv într-o cameră timp de 14 zile.

Ne-am prezentat la joc oficial în 13 jucători și noi mai vorbim de estetică?! Nu am putut măcar o dată să lucrăm cum trebuie la organizarea de joc și totul s-a adaptat la situație și numărul de jucători. Inclusiv în pauzele pentru jocurile echipelor naționale am avut câte 7-8 jucători plecați. Pauze în care puteam regla multe detalii. Vorbim de relații de joc?! Cum să le facem, prin zoom?! Nu am în contract o clauză pentru spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat”, a mai scris Iordănescu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

FCSB este pe locul 2 în Liga 1 cu 31 de puncte, la 8 puncte distanță în spatele liderei CFR Cluj.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!