Echipele de fotbal ar putea beneficia de o înlocuire suplimentară: Iată în ce situație

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) va testa sistemul de înlocuiri suplimentare în cazul unei comoţii cerebrale pe teren cu prilejul Cupei Mondiale a cluburilor, prevăzută între 1 şi 11 februarie în Qatar, relatează agenţiile internaţionale.

În cazul în care un jucător primeşte o lovitură la cap, echipele vor putea efectua maximum o înlocuire permanentă din acest motiv, fără a afecta numărul celor cinci înlocuiri permise, se arată într-un comunicat al forului de la Zurich.

Decizia intervine după ce IFAB, care girează regulile jocului, a dat undă verde în decembrie pentru efectuarea din ianuarie 2021 a unor teste suplimentare în cazul înlocuirilor impuse de comoţiile cerebrale.

ADVERTISING

Cupa Mondială a cluburilor 2020, amânată pentru luna februarie 2021, va reuni echipe precum Bayern Munchen, Tigres, Al-Ahly Cairo, Ulsan Hyndai, Al-Duhail şi Auckland City, devine astfel prima competiţie internaţională în cadrul căreia vor fi testate înlocuirile pentru comoţie.

Dacă la rugby sunt permise înlocuiri temporare, IFAB a optat pentru o înlocuire permanentă pentru a proteja jucătorul de un al doilea şoc şi pentru a evita presiunea pentru reluarea meciului, oferindu-i timp pentru a-şi evalua starea de sănătate.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!