Echipa de Fed Cup a României a plecat în Polonia pentru meciul de baraj: „Sper să folosim asta în favoarea noastră”

Echipa de Fed Cup a României a plecat în Polonia pentru meciul de baraj: „Sper să folosim asta în favoarea noastră”

Națională feminină a României de tenis, echipa de FedCup mai exact, a plecat duminică la prânz spre Polonia, acolo unde săptămâna viitoare avem programat meciul de baraj la Radom pentru accederea în turneul final al competiției mai nou-intitulată Bilie Jean King Cup.

Jocul va avea loc între 15 și 16 aprilie, iar în întâlnirile directe disputate până acum, Polonia conduce cu scorul de 4-2.

Este primul joc pentru noul căpitan nejucător al României, Horia Tecău, care nu se poate baza pe Simona Halep, accidentată, dar nici pe Sorana Cîrstea, cea care a refuzat din nou să ia parte la acțiunile naționalei, ca de obicei în ultimii 4 ani.

ADVERTISING

„Bineînțeles, ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă pentru acest meci foarte important și dificil, dar pregătim cât de bine putem, cu echipa care e prezentă. Am încredere că putem face această surpriză de a învinge Polonia. Ne bazăm pe Monica, e o jucătoare importantă în echipa noastră. Programul e destul de solicitant și, îmi aduc aminte de la Cupa Davis, niciodată nu veneam 100% sănătos, mereu existau mici inflamații. Încercăm să fim cât de bine putem în ziua meciului.

Pe Iga Swiatek am avut ocazia să o văd în multe meciuri, în ultimele săptămâni, și la Miami și vizualizând multe meciuri în reluare. E foarte important cum va gestiona această nouă situația de a fi lider mondial. Sper să folosim asta în favoarea noastră”, a punctat Tecău către presa aflată pe aeroportul din Otopeni.

ADVERTISING

În locul lui Halep a fost convocată Raluca Olaru, jucătoare de top 40 WTA la dublu.

„E foarte greu împotriva lui Iga Swiatek, pentru că are trei turnee câștigate, nu a mai pierdut niciun meci. Dar noi ne-am pregătit foarte bine”, a spus și Monica Niculescu, cea pe care ne vom putea baza de asemenea la dublu.

Iga Swiatek e marea vedetă a Poloniei, devenind recent și lideră mondială WTA, cu trei turnee Masters 1000 cucerite la rând, Doha, Indian Wells și Miami.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!