Doliu în lumea fotbalului: A murit un fost campion mondial

Doliu în lumea fotbalului: A murit un fost campion mondial

Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de Reuters.

Eckel a fost unul dintre cei doi fotbalişti germani care au evoluat în toate cele şase meciuri de la Cupa Mondială 1954 şi a fost cel mai tânăr jucător al finalei, câştigată cu 3-2 de echipa sa în faţa Ungariei, ce era mare favorită.

Victoria a devenit cunoscută în Germania ca "miracolul de la Berna". În faza grupelor, Ungaria învinsese RFG cu 8-3. Acest prim titlu mondial câştigat de Mannschaft a fost un moment important în încercarea Germaniei de a se reconstrui ca naţiune după al Doilea Război Mondial.

ADVERTISING

Germania a câştigat de atunci alte trei Cupe Mondiale, devenind una din marile forţe ale fotbalului.

Eckel, care a avut 32 de selecţii la naţională, a fost de două ori campion al Germaniei, în 1951 şi 1953, cu Kaiserslautern, echipă pentru care a jucat 213 meciuri.

Rest in peace, Horst Eckel. The DFB is mourning a wonderful person and a World Cup winner from 1954. Our thoughts are with his family and friends.

Publicată de Germany Football Team - Die Mannschaft pe Vineri, 3 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇