Dinamo și-a prezentat noul antrenor: Planul pentru salvarea de la retrogradare

Dinamo și-a prezentat noul antrenor: Planul pentru salvarea de la retrogradare

Noul antrenor al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu este un magician, că nu poate face miracole, dar va da toată energia pentru ca formaţia sa să nu retrogradeze la finalul actualului sezon al Superligii.

„Printre cele mai importante aspecte care m-au făcut să accept această slujbă a fost faptul că încă de la primul nostru contact cu oficialii clubului am simţit această energie şi determinare în club. Pentru mine Dinamo Bucureşti este un club important, cu istorie importantă pentru fani. Pentru mine este o responsabilitate să fiu aici. Pe de altă parte, pentru mine este foarte important să schimb ceva în bine la echipă cât mai repede. Foarte multe lucruri au mers bine la echipă cu antrenorul precedent. Voi depune toată energia mea şi toate cunoştinţele pentru a aduce echipa la un alt nivel, pentru a creşte calitatea jocului şi de a avea o strategie clară pentru Dinamo Bucureşti. Chiar dacă echipa nu trece printr o perioadă bună acum, cred că pentru orice antrenor este un privilegiu să o antreneze pe Dinamo. Pentru oricine lucrează în fotbal. Voi da totul pentru acest club. Nu pot face miracole, nu sunt un magician, dar fiecare fan al lui Dinamo trebuie să fie sigur că începând de acum cel mai important lucru pentru mine va fi ca Dinamo să rămână în prima ligă. Este singurul meu obiectiv în perioada următoare”, a declarat Zeljko Kopic.

ADVERTISING

Tehnicianul croat a precizat că s-a mai confruntat în carieră cu situaţii similare, când a preluat echipe la coada clasamentului şi a reuşit să le salveze de la retrogradare: "Am mai avut situaţii asemănătoare ca aceasta de la Dinamo, când echipele se aflau pe ultimele locuri în clasament. Am reuşit atunci să ajungem la mijlocul clasamentului şi voi depune toată energia şi tot efortul astfel încât să reuşim şi cu Dinamo la fel. Am văzut câteva meciuri din campionatul intern şi ale lui Dinamo. Ştiu că în acest moment Dinamo suferă, trebuie să încercăm să schimbăm lucrurile în bine. După ce voi lua contact cu jucătorii îmi voi putea forma o opinie în ceea ce îi priveşte. Nu am vorbit încă cu Ovidiu Burcă despre jucători, dar voi încerca să iau legătura cu el. Respect munca lui şi a tuturor oamenilor din club de până acum".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kopic a precizat că meciul de luni cu Sepsi OSK este prioritatea sa şi că în pauza de iarnă va avea timp să evalueze lotul de jucători.

"Luni vom avea primul meci, nu putem schimba foarte multe lucruri până atunci. Am înţeles că unii jucători au câteva probleme. Aştept de la jucători să dea tot ce pot, nu vom avea timp să schimbăm partea tactică. Înţeleg situaţia pe care o avem acum la Dinamo şi nu este deloc confortabil să ai 11 meciuri fără victorie. Cel mai important este ca în acest moment să schimbăm ceva în mentalul jucătorilor. Ştiu că cei de la Sepsi au şi ei un antrenor nou, dar nu vom avea mult timp să pregătim meciul, vom face tot ce putem în aceste două zile. Vom avea timp în viitor să vorbim despre transferuri. Deocamdată vreau să văd reacţia jucătorilor în următoarele meciuri, vom discuta cu conducerea clubului, vom face analize şi vom decide împreună ceea ce este mai bine pentru club, pentru că Dinamo este pe primul loc", a mai spus Zeljko Kopic.

ADVERTISING

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, vineri seara, că a ajuns la un acord cu croatul Zeljko Kopic pentru preluarea funcţiei de antrenor principal, rămasă vacantă după plecarea lui Ovidiu Burcă.

Antrenorul croat îl înlocuieşte în funcţie pe tehnicianul Ovidiu Burcă, cel care şi-a reziliat de comun acord contractul cu FC Dinamo, marţi, la doar două zile de la înfrângerea cu 1-0 din derby-ul cu FCSB din etapa a 17-a a Superligii.

În vârstă de 43 de ani, Burcă preluase echipa FC Dinamo la 21 iulie 2022, după ce anterior mai antrenase doar pe CSM Slatina. El a reuşit să obţină promovarea cu Dinamo la finalul ediţiei 2022-2023 a Ligii a II-a. În Superligă, sub conducerea sa, Dinamo a obţinut doar 10 puncte în 17 etape, înregistrând 2 victorii, 4 egaluri şi 11 înfrângeri.

În momentul de faţă, Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, trei egaluri şi opt eşecuri. Dinamo are cel mai slab atac din prima ligă, cu doar 9 goluri marcate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇