Dinamo - FC Botoșani, în pericol să nu se mai dispute? „Orice decizie o ia DSP. Protocolul e destul de clar”

Dinamo - FC Botoșani, în pericol să nu se mai dispute? „Orice decizie o ia DSP. Protocolul e destul de clar”

Dinamo – FC Botoșani este poate cel mai așteptat meci al zilei din Liga 1, în etapa cu numărul 9 din sezonul competițional 2021/2022, însă el este în pericol să nu se dispute.

Și acest lucru din pricina protocoalelor COVID-19, având în vedere faptul că fostul antrenor al lui Dinamo, acum plecat din țară, italianul Dario Bonetti a fost confirmat cu această severă afecțiune respiratorie.

Se crede evident faptul că antrenorul, înainte să plece în țara sa natală, a intrat în contact măcar cu o parte din jucători, ceea ce i-ar face pe aceștia contacti direcți.

ADVERTISING

„Jucătorii lui Dinamo au fost testați săptămână trecută. Nu am avut niciun caz de COVID. Nu ştiu exact ce se va întâmpla înainte de meciul cu Botoşani. Nu ştiu care este procedura. Bineînţeles, este o situaţie îngrijorătoare dacă domnul Bonetti are COVID. Să sperăm că jucătorii sunt sănătoşi şi meciul o să se dispute”, a declarat zilele trecute pentru Fanatik președintele lui Dinamo, Iuliu Mureșan.

Duminică însă, cotidianul Gazeta Sporturilor l-a contactat și pe patronul Valeriu Iftime, conducătorul celor de la Botoșani: „Despre meci știu doar că mergem să jucăm fotbal. Mă întrebați pe mine de Bonetti și Dinamo de parcă aș fi doctor la DSP București. COVID-ul este peste tot. Așa cum poate fi în vestiarul sau lotul lui Dinamo, așa poate fi și la Botoșani, pentru că circulăm. Nu știu care e protocolul, poate-l știe președintele”.

REZUMAT: FC Botoșani – Dinamo 4-0. Palitură moldovenească

În fine, același ziar mai sus citat a încercat un punct de vedere și din partea LPF, care prin secretarul general Justin Ștefan a declarat că momentan nu se pune problema unei anulări, că există un protocol COVID, dar că până la urmă decizia finală aparține DSP-ului: „Se respectă protocoalele medicale în vigoare elaborate de FRF și ordinul ministrului Sănătății. Nu e nimic special. Și orice decizie o ia DSP. Ei se consultă și iau decizii în zona medicală. Dar protocolul e destul de clar. Nu cred că sunt probleme. E clar că acestea se vor discuta cu observatorul de joc și cu cei care se ocupă de organizarea meciului. Dacă există vreo problemă, autoritățile iau o anumită decizie.

ADVERTISING

3.817 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore - Crește numărul pacienților internați la ATI

E un protocol destul de clar. În momentul de față, dacă vei corobora lucrurile cu legislația se fac distincții între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Potrivit legislației, dacă intri în contact cu o persoană pozitivă și ești vaccinat, nu ai nicio obligație legată de izolare. Ați văzut ce s-a întâmplat la echipa națională”, a spus Justin Ștefan.

Partida dintre Dinamo și FC Botoșani are loc duminică seara de la ora 19 și va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookTV.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

A murit Jimmy Greaves, unul dintre cei mai mari atacanți din istoria naționalei Angliei

Surpriză uriașă în Cupa Davis! Diego Schwartzman, locul 15 mondial, a fost învins de un puști fără clasament ATP

Scandalul submarinelor: Australia respinge acuzaţiile francezilor de duplicitate

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!