A murit Jimmy Greaves, unul dintre cei mai mari atacanți din istoria naționalei Angliei

A murit Jimmy Greaves, unul dintre cei mai mari atacanți din istoria naționalei Angliei

O nouă tragedie lovește fotbalul mondial, după ce acum câteva săptămâni marele Gerd Muller înceta din viață și lăsa un gol imens printre fanii sportului cu balonul rotund.

Duminică la prânz, s-a aflat din păcate vestea că Jimmy Greaves, fără îndoială unul dintre cei mai mari atacanți din istoria naționalei Albionului, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani.

Campion mondial cu Anglia pe teren propriu în 1966, Greaves a murit la primele ore ale dimineții iar informația a fost anunțată de clubul Tottenham Hotspurs, pentru care Jimmy a fost un imens golgheter:

Jimmy Greaves has died aged 81

„Suntem extrem de întristați să aflăm de trecerea marelui Jimmy Greaves. Transmitem cele mai profunde simpatii familiei și prietenilor lui Jimmy în acest moment trist. Odihnește-te în pace, Jimmy”, se arată în comunicatul de presă emis de Spurs.

ADVERTISING

În toată cariera sa prodigioasă, Greaves a marcat 447 de goluri pentru toate echipele sale de club la care a activat. Cele mai multe fără îndoială pentru Spurs, o cifră imensă de 220, apoi 132 de reușite pentru Chelsea, dar și 44 de goluri pentru naționala Angliei.

Este al patrulea într-un clasament all-time al marcatorilor pentru naționala Albionului, după Ronney, Sir Bobby Charlton și Gary Lineker.

În același timp, Greaves se poate lăuda cu un record imens, și anume de cel mai bun marcator din istoria Angliei într-un top al celor două ligi cumulate: Premier League + Division 1, care acum se numește Championship, cu 357 de goluri marcate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marele fotbalist britanic avea o stare de sănătate extrem de fragilă după ce suferise în 2015 un accident vascular cerebral.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

România conduce Portugalia în Cupa Davis, după victoria bifată la dublu de Marius Copil și Horia Tecău

Un gol extrem de rapid marcat în Liga a III-a din România face înconjurul lumii (Video)

Cioloş: Nu există nicio şansă să continuăm guvernarea cu Florin Cîţu premier - Ce spune despre AUR

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!