Despăgubiri uriașe pentru un antrenor dat afară de Cozmin Gușă

Despăgubiri uriașe pentru un antrenor dat afară de Cozmin Gușă

Adrian Croitoru trebuie să primească despăgubiri record pentru că a fost concediat din funcția de antrenor al lotului olimpic de judo masculin.

Tribunalul Brașov a decis că tehnicianul are de încasat daune morale de 100.000 de euro pentru concediere abuzivă, plus datorii salariale, scrie Gazeta Sporturilor.

Decizia poate fi, însă, atacată cu recurs.

"E o primă luptă câștigată. Decizia de acum demonstrează momentan că Gușă și Bercean au greșit când au adoptat felul de a mă înlătura din post. Aștept o reacție din partea FRJ pentru a găsi modalitățile de a fi repus deîndată în funcție, pentru că e o hotărâre executorie. Aștept cu încredere și verdictul definitiv", a punctat Adrian Croitoru pentru sursa citată.

ADVERTISING

În august 2018, cu trei săptămâni înaintea Mondialelor de judo, Adrian Croitoru a fost dat afară de Federația Română de Judo, la intervenția președintelui, Cozmin Gușă, și a vicepreședintelui, Florin Bercean.

Cum explica Cozmin Gușă demiterea lui Croitoru în 2018:

" Adrian Croitoru a fost suspendat din funcție din două motive. Pe de o parte sunt rezultatele foarte slabe ale băieților, mult sub așteptări. La mondialele de anul trecut, de la Budapesta, au ieșit toți din primul tur, iar la ultimele turnee de probă pentru mondialele de acum, la Zagreb și la Budapesta, au ieșit - la fel - toți din primul tur, cu o singură excepție - Raicu, la 73 kg.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Al doilea motiv se leagă de faptul că a generat o situație tensionată și o atitudine îndreptată împotriva antrenorului japonez pe care l-am adus cu mari eforturi la lot. Înțeleg că după ce a aflat decizia de suspendare a avut o discuție directă cu japonezul, căruia, printre altele, i-a spus că nu e normal ca românii să fie antrenați de străini. Am luat această decizie la propunerea lui Florin Bercean și a lui Victor Bălășoiu, care au prezentat toată această situație"

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇