Decizia luată de UEFA în cazul lui Sebastian Colțescu

Decizia luată de UEFA în cazul lui Sebastian Colțescu

Sebastian Colțescu, acuzat că a folosit o expresie rasistă în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir, nu va fi pedepsit de UEFA.

Comisia de Etică şi Disciplină, care a investigat acest caz, a stabilit că expresia folosită, „ăla negru”, nu are tentă rasistă, notează ProSport.

Arbitrul de rezervă de la acel meci, Sebastian Colţescu, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile "ăla negru" şi "negrul ăla" pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Pierre Webo.

ADVERTISING

"Din probele video şi audio disponibile, s-a stabilit că domnii Colţescu şi Şovre au folosit expresiile în limba română „negrul ăla” şi „ăla negru”, care în engleză sunt traduse „the black one”, pentru a-l identifica pe antrenorul secund al lui Basaksehir, domnul Webo. Conform raportului lingvistic, expresiile româneşti „negrul ăla” şi „ăla negru” nu au conotaţii peiorative sau negative", se arată în raportul inspectorului de disciplină si etică al UEFA.

La 8 decembrie 2020, Colțescu a fost acuzat de rasism în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Başakşehir, din grupele Ligii Campionilor, după ce s-a referit la antrenorul secund al oaspeților, Pierre Webo, cu calificativul "ăla negru".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jucătorii lui Istanbul Başakşehir, în frunte cu Demba Ba, l-au luat la întrebări pe Colțescu și au refuzat să mai continue meciul.

În cele din urmă, jocul a fost suspendat și continuat în ziua următoare, cu altă brigadă de arbitri.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇